Felsökning av en elektrisk sidospegel

backspeglarna på en bil kan innehålla multipla elektriska funktioner. Förutom den gemensamma elektriskt drivna hörnreglering spegel funktion, kan de upphettas i smältande is. Andra funktioner inkluderar automatisk avbländning för att justera för bländning från fordon bakom, vika inåt för att minska skador och lutning för att möjliggöra en vy av marken bakom bilen. Problem med den elektriska sidospeglar kan identifieras genom att följa några enkla felsökning. Instruktioner
1

Ställ in speglarna på rätt sätt om du inte kan se de fordon bakom dig. Det finns oftast en fyra-vägs switch på förardörren eller instrumentbräda panel med en vippströmbrytare för vänster och höger sidospeglar. Vinkla varje spegel så att du kan se den intilliggande körfält och även överlappa synen på vindrutan spegeln. Tryck på vänster eller höger till att välja spegeln, använd sedan knapparna märkta med pilarna för att göra justeringar. Vissa system kommer automatiskt att stängas av efter en stund för att hindra dig från att oavsiktligt göra ändringar. I så fall trycker du på vänster eller höger knappen igen för att återaktivera pilknapparna.
2

Slå på bakre defroster att värma speglarna om de är täckta med is. I många fordon utrustade med denna funktion, kommer Eluppvärmda fungerar inte om inte den bakre defroster fungerar.
3

Aktivera tiltfunktion om speglarna inte automatiskt luta nedåt när fordonet är i omvänd ordning. Sök efter denna funktion i Vehicle Information Center, som ofta finns i kombiinstrumentet. Bläddra igenom och aktivera funktionen, eftersom det oftast inte är aktiverat som standard.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67536.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.