Vad orsakar ratten Lock Up?

Att förlora kontrollen över din bils styrning är en skrämmande upplevelse, en som kan leda till en krasch med fruktansvärda konsekvenser. Om detta händer dig, då måste du försöka att ta bilen till ett stopp på en gång och avgöra orsaken till rattlåset-up innan du kör bil igen. Det finns ett antal skäl till varför bilens styrning har plötsligt inlåst inklusive: servopumpen

flesta bilar idag har servostyrning med en pump som används för att hjälpa förvandla din ratt med lätthet. Denna pump innehåller ventiler samt koppling, kan endera av dessa har fastnat på grund av väg skräp blir inklämd i den. Har din bilmekaniker kontrollera bilens hela fronten för att fastställa orsaken.
Key Mechanism

Inte varje ratt problemet uppstår när du har transmissionen inkopplad och är på väg väg. Ibland förarna uppger att deras ratten förblir låst även efter sätter i nyckeln i tändningen. När det händer, förmodligen bilen inte kan startas tala driven. Mer än sannolikt nyckelaggregatet har slitits ut och behöver bytas ut. Men innan du ringer din bilmekaniker, försök att flytta hjulen till vänster och till höger som ibland rattstången "fångar", ett problem som kan lösas om du vicka hjulet.

Låsstift

General Motors utfärdade ett par återkallelser för C5 Chevrolet Corvette (1997-2004 modeller) till följd av problem med låst styrning. Förutom att vara låst när du startar, klagade ägare som i vissa fall deras bilar kunde köras men med ingen kontroll över styrningen. Detta problem beror på att ett låsstift som misslyckas med att dra tillbaka fullständigt, vilket möjliggör kontakt mellan stiftet och låsplattan. Besök National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) webbplats (se Resurser) för information om påminner # 04006B och # 04006C eller ring din Chevrolet-återförsäljare.
Slutsats

de tre orsaker som nämns här är bland de främsta anledningarna till varför en ratt kan låsa upp, kan det finnas andra orsaker. Kontakta en bilmekaniker för att få hjälp, eller om du är händig med reparationer, konsultera en Haynes eller Chilton reparationshandbok för vägledning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64873.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.