Problem med huvud packningar och packningar Manifold

topplockspackningen tätar de släta ytorna mellan huvudet och motorblocket, och insugningsröret tätningar packning ytorna mellan motorn och grenröret. Dessa packningar kan skapa ytterligare motorproblem när en av dem misslyckas. Motorn kommer att släppa vätska och kylvätska, vilket kommer att orsaka att motorn går varm eller överhettas. Topplockspackning Leak

topplockspackning tillåter smörjande fluider eller olja för att fritt strömma mellan huvudet och cylindrarna hos motorn. Dessa smörjmedel används för att kyla motorn under drift samt smörj rörliga delar av cylindrarna såsom kolvar och stavar. Den topplockspackning hindrar vätskorna från att komma in i förbränningen området, vilket kan påverka effektiviteten i motorn samt blandar ihop med Kylningsvätskor och skapa andra motorproblem. Det vanligaste problemet med topplockspackning är tätningen paus eller att blåsa ut. Detta problem hänvisas till som en blåst topplockspackning. När topplockspackning blåses motorn kan misslyckas, köra varm eller spricka i motorblocket. Den vanligaste orsaken till en blåst topplockspackning är motorn rinnande varmt på grund av radiator problem eller låg motorolja.
Manifold Gasket Leak

grenrör packningen tätar gapet eller anslutningar mellan avgassystemet och motorns insugningsrör. Medan grenröret skickar kylvätskan genom motorn och till och från kylaren, förhindrar grenrörspackning frisläppandet av kylvätska i motorn samt håller motorn mot överhettning genom att inte tappa kylvätska. Ett av de stora problem med grenrörspackning är för tätningen att gå av och orsaka vatten och ånga att läcka ut ur grenröret. Detta symptom kan ses av operatören, i synnerhet när bilen går på tomgång. De flesta grenrör är gjorda av plast och kan lätt bryta förseglingen av grenrörspackning när bilen körs varm. När grenrörspackning läcker, kommer motorn går varmare än normalt samt orsaka cylindrarna överhettas och förvränga, blåser motorn.
Kylmedel och olja Mix

Ett stort problem med grenröret och topplockspackning uppstår när kylvätskan och olja mix, vilket gör att motorn stannar, misständning och eventuellt misslyckas eftersom vatten eller kylmedel är att få in i förbränningen området av cylindern medan oljan värms upp hela kylvätskebehållaren. När förseglingen bryts på någon av packningarna kan kylvätska och olja blandas, skapar föroreningar i de motordelar som måste ha olja för att smörja de rörliga delarna eller kylvätska för att kyla motorkomponenter. Med denna förorening, kommer motorn att misslyckas eftersom cylindrarna inte blir smord eller motorn inte kyls på grund av oljeförorening i vattnet (kylmedel) utbudet. Oljetrycket kommer att gå ner om huvudet packningen förorenar kylvätska och ett brinnande lukt kommer att följa en ång-eller vattenläcka som kommer att synas under huven när grenrörspackning är förorenar motoroljan.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66499.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.