Hur man testar för en olje lukt

Om du slår på din bil och bränd doft, är chansen att det finns ett oljeläckage i motorn. Oljeläckage från en ventil i motorn orsakar en foul, frän lukt. Folk kör bakom dig kan se rök från avgasröret och luktar brinnande olja. Testa för en olje lukt i din bil. Instruktioner
1

Slå bilen på och köra runt i 10 minuter. Lukta luften inne i bilen. Luktar det som något brinner? Bränd olja har en distinkt lukt som de flesta bilägare inser lätt.
2

Öppna huven efter att bilen av. Är lukten starkare nära motorn? Om så är fallet, är chansen olja läcker från en ventil och bränna på varma motordelar. Addera 3

Ta reda på när sista oljebytet var för bilen. Nyligen oljebyten kan leda till bränd olja lukt beror på överskott av olja i motorn. Efter bilen körs på ett tag, bränner överskjutande olja utanför och lukten försvinner.
4

Kör bilen på tomgång med huven öppen och titta på röken. Om du ser rök och lukt brännande, det finns olja läcker någonstans i motorn.
5

Stå bakom bilen medan den är igång. Ser du rök ur avgasröret? Har någon ge det lite gas medan i parken och titta på svart avgasrök. Det luktar bränt olja om oljan brinner i avgassystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68190.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.