Hur vet jag om en bil behöver en ny koppling

Om du kör en manuell växellåda fordon, sätta dig lite slitage på kopplingen varje gång du använder den. Framför allt, sätta dig stress och slitage på kopplingen när du börjar gå från ett fullständigt stopp, så beroende på hur mycket stop-and-go-körning du deltar i, kan det inte finnas någon verklig koppling mellan din körsträcka, ålder på koppling och hur mycket tid man har kvar. Men faktum är att kopplingar användning slits, inget kan stoppa denna process, och de alla behöver bytas någon gång. Saker du behöver
Manuell växellåda bil
Visa fler instruktioner
1 uppmärksamhet

Pay medan du skiftar till vad du känner genom växelspaken handtag. Om du känner lite motstånd och hela enheten känns lite lättare att flytta än vanligt, är detta en möjlig symptom på en dålig koppling. Det är inte avgörande, dock.
2

Övervaka dina varvtal försiktigt när du kör. Om du har en varvräknare, titta på det för att övervaka RPM exakt. Om du inte gör det, stänga av radion och ventiler så att du kan lyssna till mullret av motorn och uppskatta hur snabbt det är racing. Vad du vill lyssna och titta efter är höga varvtal och racing motorljud för den faktiska hastigheten du reser. Med andra ord, tänk om du börjar få för att ge din bil mer gas och skjut motorn svårare att gå 30 mph än du brukade. Addera 3

Kör till en öppen stenlagd stretch där det inte finns några andra förare eller fotgängare sannolikt omkring. Du vill inte göra det här på en uppfart, men en lugn gata med lite trafik kommer att göra. Börja köra ner en sträcka där du har gott om utrymme innan du måste sluta och gradvis öka din hastighet upp till 30 mph. Lägg sedan kopplingspedalen ända till golvet och flytta ner till fjärde växeln. Sakta släppte ut kopplingspedalen när du ger det massor av gas - mer än du normalt skulle - men inte sätta pedalen i golvet. När du låter kopplingen ut tillräckligt långt att den ingriper, kommer en av två saker hända: Bilen kommer att sakta ner och kränga framåt när motorn kämpar, eller motorn kommer tävlingen, kommer varvtalet skjuta upp och bilen kommer inte riktigt starta flytta mycket snabbare, om alls. Om det senare inträffar, är kopplingen går definitivt dåligt. Om den förra inträffar, är kopplingen bra.
4

Ta bilen till en mekaniker du kan lita på om du har provat dessa steg och är övertygade om att din koppling går dåligt. Det enda sättet att vara helt säker på är att ta bort kopplingen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63961.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.