Hur du kontrollerar om en tjänst motor Snart Ljus i en Chevrolet Blazer

Chevrolet Blazers byggda efter 1996 är utrustade med ombord diagnostik (OBD II), ett system av sensorer för att övervaka utsläppen prestandan på din bil. När en av dessa sensorer felfunktioner det sänder en signal kallad en felkod till motorns dator. Motorns dator orsakar då tjänsten motorn snart ljus att lysa. Orsaken till felet kan bara läras genom att ansluta en felkod scanner till fordonet och scanning motorns dator. Skannern kommer att ge dig en felkod som du kan dechiffrera genom att titta i bilens servicemanual eller konsulttjänster källor på nätet. Saker du behöver
Diagnostic code scanner
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant underlag och dra åt handbromsen.
2

Leta OBD II kontakt. Det kommer att vara placerad under instrumentbrädan mellan rattstång och förarsidans dörr.
3

Skjut diagnostikkoden skannerns kabel till OBD II kontakten på fordonet.

4

Sätt i nyckeln i tändningslåset och vrid den till "run" läget, men starta inte motorn.
5

Tryck på knappen på skannern som läser "scanna efter problem koder "eller något liknande. Den kod eller koder visas på skärmen som ett "P" följt av fyra siffror som P0171. Vänta på skannern för skanning.
6

Slå upp felkoden i en service manual eller söka på internet. Om du gör en sökning på Internet innefatta märke modell och årsmodell på din bil tillsammans med felkoden. Ibland koden kan peka ut den exakta komponent som behöver bytas ut, andra gånger koden kommer bara peka ett visst delsystem och du kan behöva göra ytterligare felsökning.
7

Tryck på knappen på skannern som läser "tydliga felkoder" eller något liknande. Detta kommer att radera alla koder från datorns minne.
8

Dra kabeln från OBD II kontakt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64831.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.