Felsökning av en läckande oljetrågspackning

Den oljetråg innehåller all motorolja. Ibland tätningar och packningar ge vika och läckage. Oljetråget packningen kan vara en sådan läcka punkt, särskilt på grund av den stora storleken av packningen och dess plats. Den oljetrågspackning får ofta skulden för läckor, när det i verkligheten, kan andra motordelar vara de skyldiga. Minska ner packningen oljetråget som en källa till läckage kan ske genom en process för eliminering av fordonets ägare. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Maskeringstejp (målare blue) katalog plastfolie
Hylsnyckelsats och skiftnyckel
End skiftnycklar
Förgasare renare eller motor "Gunk "
Kartong panel
Oljefilternyckel
Rags
Shop ljus
Förlängningssladd
Sheets
Visa fler instruktioner
Diagnostisera oljetrågspackning

1

Placera fordonet i parken eller neutrala med nödbroms set. Lyft huven. Använd remsor av plast för att täcka känsliga motor områden, såsom spolen eller spolpaketet, distributören och alla öppna kall luft munstycken intag. Vira maskeringstejp runt plasten att täta känsliga och öppna områden. Använd gamla lakan att drapera över fendrar, främre stötfångare och grill område. Spraya en burk förgasare renare på toppen och sidorna av motorn, särskilt runt ventilkåpor, bak på motorblocket och mellan avgas och grenrör intag. Låt det blöta.
2

Använd domkraft för att höja fordonet tillräckligt hög för att placera två pallbockar under den främre ramen nära varje hjul. Placera ytterligare pallbockar under bakhjulen för ökad clearance och för att jämna ut fordonet, om tillämpligt. Spraya en andra burk förgasare renare på underrede delar. Koncentrera sprayen på ovansidan av tvärbalken ramen, stänkskydd, framsidan av balanshjulkåpan och i och runt oljetråget locket. Låt det blöta. Använd någon extra förgasare renare att ansöka till toppen och botten av motorn och fjädringskomponenter.

Spray toppen och botten av motorn och underrede delar med ett högt tryck vatten munstycke. Skölj alla oljerester och smuts från motorns topp och botten. Låt det lufttorka.
3

bort all plast och tejp från motorn. Torka de åtkomliga motor områden med rena trasor. Skjut under fordonet. Om utrustad med ett stänkskydd som täcker botten av motorn, ta bort den med lämplig sockel och skiftnyckel. Om fordonet har en tvärbalk stödram som täcker oljetråget, lossa bultarna med en socket och lägg ner ur vägen. Torka av oljetråget om du har missat någon smuts eller oljiga fläckar.
4

Placera ett stort ark rent papp under motorn. Centrera den direkt under oljetråget. Starta motorn och låt den gå tills den når normal arbetstemperatur, eller så länge som det tar att producera läckande droppar på kartongen. När du har hittat en liten eller framträdande läckage, stäng av motorn.
5

Skjut under fordonet med en butik ljus. Titta direkt upp från källan av oljan pöl eller droppar. Håll ljuset upp och se om du kan upptäcka ett oljeflöde på väg ner från någon annan källa än oljetråget. Kontrollera basen av oljan påfyllningsröret för en läcka. Kontrollera den bakre av motorblocket där ventilkåpan ansluter den. Inspektera oljefiltret mount. Om ingen olja kan ses från dessa källor kan du utesluta dem.
6

Titta på oljetråget mycket noggrant. Det kommer att ha många små bultar hålla upp till motorblocket. Varje olja runt bulthuvudena indikerar en oljetrågspackning läcker. Kontrollera sidorna av oljetråget läppen, den plats där packningen säten med blocket. Kontrollera sömmen runt dess omkrets för eventuella droppar eller dribblar. Den yttre packningen tätningsområdet av pannan är ett mycket vanligt område för läckor. Inspektera oljepluggen pan drain för en O-ring eller packning läcka. Eventuella läckage som kommer från oljetråget packningen eller en monteringsbult kommer att kräva en olje byte pan packning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65657.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.