Förfarandet för att felsöka en Dodge Caravan Motor

En Dodge Caravan motor är en komplicerad maskin, och för varje symptom på ett problem som uppstår, kan det finnas ett par förklaringar. Så, när du felsöker en Caravan motor ibland bara tar en bra uppsättning ögon medan prövningen av en motor, det fortfarande kan vara tidskrävande. Vagnens On-Board Diagnostic systemet kan effektivisera denna process och skär ut ett antal falska leder. Hur man använder OBD-systemet beror på året Caravan tillverkades. Den andra generationen av motordiagnostik blev standardiserat 1996. Husvagnar före det året använder en helt annan process. Saker du behöver
OBD-II skanner
Pen
Paper
Visa fler instruktioner
Caravans 1996 och senare
1

Plug ett OBD- II skanner i vagnens diagnostiska Data Link Connection. DLC uttag kommer att vara placerad under förarsidan streck och någonstans mellan gaspedalen och vänster kick panel.
2

Rådgör skannerns manual för exakt process. Knapp och frontpanelen riktlinjer skiljer sig från märke av scanner, och så tar kommandot in processen. Vissa bildläsare slås på en gång känna en inkommande dataström från en OBD-II-systemet. Om du inte äger denna typ av scanner, måste du trycka på strömbrytaren och slå på enheten.
3

Vrid på Caravan motor eller elsystemet på. Din skanner enhet kommer att kräva det ena eller det andra. Om din skanner inte är förprogrammerad att hämta OBD-II koder måste du skriva på knappen och skriv in ett "Scan" eller "Hämta"-kommandot.
4

Läs igenom koderna dina scanner enhet hämtas. Vissa kan betecknas som "problem" och en del kan betecknas som "pending". Gör en lista med felkoder i toppen och de pågående koder längst ner. Lämna gott om utrymme bredvid de alfanumeriska koderna för senare användning.
5

Vrid Caravan motor och /eller elektriska system och ta ut nyckeln ur tändningslåset. Rådgör skannerns manual för OBD-II generiska felkoder. Om koderna på din lista inte är definierade i manualen, då du kommer att behöva leta upp Chryslers kompletterande OBD-II-koder på nätet. Vagnens ägare handbok kommer inte innehålla denna information. När du har hittat alla relevanta nummer definitioner, kopiera dem till din lista bredvid lämpliga koder.
6

tillbaka till husvagnen och öppna huven till motorrummet. Börja med felkoder först, eftersom de har skett ofta och iväg ditt ljus kontrollera motorn. Korsa ut koder när du har eliminerat dem från övervägande. Sedan gå vidare till väntande koder. Om du fortfarande inte kan lokalisera problemet, överväga att ta bilen till en Chrysler-godkänd mekaniker.
Caravans 1995 och tidigare
7

Sätt in nyckeln i Caravan tändning. Inom loppet av fem sekunder, vrid nyckeln fram och tillbaka i följande sekvens:. ON-OFF-ON-OFF-ON
8

Titta ljuset kontrollera motorn. Det kommer att börja blinka koden på dig. Räkna blinkar. Chryslers OBD-I blinkkoder är uppsättningar med två siffror. Den första siffran blinkar, och en kort paus kommer att följa innan det andra numret blinkar. Så kod 38 kommer att vara tre blinkningar, en paus, och åtta fler blinkar. Det blir en längre paus mellan koduppsättningar. Skriv alla dessa siffror nedåt.
9

Vrid husvagnens elsystem och ta ut nyckeln ur tändningslåset. Avsluta bilen och sitta bakom en dator. Du kommer att behöva hitta Chryslers OBD-I-koderna, och bruksanvisningen ska inte ha dem. När du har hittat kodbeskrivningar, krafsa ner dem bredvid kodnummer din inspelade i steg 2.
10

återgå till din husvagn och pop huven. Undersök varje kod på din lista och korsa dem ut när de har eliminerats från övervägande. Om din lista inte ge ett svar och du är illa, söka upp en professionell mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66428.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.