Hur man testar en Window Motor

Fönster motorer på fordon misslyckas ofta när de blir äldre, vilket resulterar i beslag och felaktig elektriska fönster. I vissa fall är detta en elektrisk krets problem, men för det mesta, misslyckas själva motorn på grund av normalt slitage. På grund av kostnaden involverad med arbetskraft och diagnostik, testar ett fönster motor själv sparar pengar och kräver endast några grundläggande verktyg och lite tid. Saker du behöver Review, Multi-Bit Skruvmejsel
Hylsnyckelsats
12-volts batteri
Jumper Wires
Visa fler instruktioner
Testa en Window Motor

1

Koppla bort bilens batteri kablar, börjar med minuskabeln först, sedan den positiva. Detta hindrar dig från att oavsiktligt kortsluter elektriska komponenter om kablar eller anslutningar kommer i kontakt med varandra när som helst.
2

Ta bort skruvarna som håller dörren panel på dörren där motorn ingår. Detta kommer att variera mellan fordon, men kräver oftast bara ett spår-och Phillips-skruvmejsel. Du kanske också måste ta bort fönsterpanelen manöverkontakt, beroende på bil, men kan göras med samma verktyg.
3

Demontera motorn från fönstret regulatorn järnväg. Detta är den enhet som hjälper fönstret glida upp och ner. Detta kräver användning av en socket set och vanligtvis innebär avlägsnande av flera bultar som håller motorn till fönsterhissen montering. Detta skyddar fönstret från stress under motor testning.
4

Dra tråden kontakter fäst vid fönstret motorn. Dessa anslutningar kommer typiskt att vara han-och honkontakterna som helt enkelt dra bort från varandra, men ibland trådarna skruvas in i motorn, eller dra en enkel klämma som lätt kan separeras. Vid denna punkt, bör motorn vara helt lös från dörren.
5

Anslut de positiva polerna hos jumper kablar till den positiva polen på 12-volts batteri och en kontakt på motorn. Använda jumper kablar med krokodilklämmor är ett av de enklaste sätten att ansluta kablarna till motorn. Det spelar ingen roll vilken kontakt på motorn den positiva änden av bygel placeras på, eftersom motorn är konstruerad för att fungera i båda riktningarna och därmed använder två olika aktuella riktningar.
6

Anslut en negativa änden av bygeln ledningen till den negativa terminalen på 12-volts batteri. Den andra negativa änden kan placeras på den återstående kontakten på fönstret motorn. Om motorn går över fritt vid konstant hastighet, så det fungerar. Om motorn inte snurrar alls, eller gör det sporadiskt, måste den bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66407.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.