Felsökning Bränsle problem från eventuell vandalism

Trots alla moderna värdepapper inbyggda i din bil, är lite skydd i stället för att hålla din bensintank rengöra och manipulera-free. Om du börjar misstänka att något kan vara fel, här är en lista över ämnen som kunde ha lagts till din tank, alla med sin egen uppsättning av symptom. Instruktioner
1

Kontrollera din bensintank för vatten om du börjar märka att tveka, sputtring, motorknackning, strömavbrott, ojämn gas och ibland överdriven "vita" avgaser. Vatten späder och försvagar brännbarhet av bensinen. Om du misstänker att du har vatten i din tank, tillsätt en föreskriven mängd Drygas eller annat bränsle tillsats som fungerar genom att lägga brännbart oktan till bensinen. Du kan också ha tanken dräneras eller sugits.
2

Undersök att se om det finns socker eller salt i din bensintank om bilen börjar sputtring, tvekar, eller om du upplever en förlust av makt eller ojämnt gaspådrag. Socker eller salt förblir suspenderade i bränslet och kan göra sin väg genom hela bränsletillförsel systemet täpps filtren och bränslespridare. Större reparationer som behövs för att återställa fordonet till en säker och fungerande skick. Mekanik kommer att behöva ta isär hela systemet bränsletillförsel och antingen ren, reparera eller byta ut delarna.
3

Sök efter blekmedel i din bensintank om du märker att dina bränsleledningar och gas tank har tidigt börjat rosta och om fordonet har börjat kört. Självklart, om du luktar blekmedel runt din bil, är detta ytterligare ett tecken. Om fångas innan du sätter på fordonet, kunde man rengör helt enkelt ut tanken. Om inte, kommer hela bränslesystemet måste bytas ut. Det bästa du kan göra är att spola ut bensintanken och bränsleledningar och byt bränslefiltret.
4

Söka hjälp av en professionell om du misstänker sand har lagts till i din bensintank eftersom det kommer vara svårt att avgöra på egen hand. Till skillnad från salt eller socker, lägger sig sand i botten av tanken. Om inte en stor mängd sand dumpades i tanken (som skulle kunna blockera bränslepumpen intag), kommer lite skador uppstå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68326.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.