Hur man läser koder motorn ljuset i en 2003 Ford Taurus

Felkoder är den rudimentära språket en bils dator använder för kommunikation. När check-engine lampan i kombiinstrumentet för din 2003 Ford Taurus tänds, är det så att du vet att datorn, känd som en drivlina styrmodul har lagrat en felkod på grund av ett fel i motorns styrsystem. Om ljuset är på, måste den felkod eller koder läsas som det första steget i felsökningen felet så att det kan repareras, och ljuset kan stängas av. Saker du behöver
Scan Tool Review Tändningsnyckelns
Papper och penna
Visa fler instruktioner
1

Sitter i förarsätet på din Taurus, lokalisera den diagnostiska porten under förarsidans instrumentpanel och anslut datalänkskontaktdonet från skanningen verktyg i den diagnostiska porten. Hamnen kommer att ha en svart plastlock över den, märkt med bokstäverna "DTC" för att identifiera den. Locket fungerar även för att hålla smuts och föroreningar ur kopplingsanslutningen.
2

Följ din Scan Tool specifika instruktioner finns i verktygets bruksanvisning för att utföra ett självtest på Taurus drivlinan styrmodulen . Beroende på den speciella märke och modell av skanning verktyg du har, kan detta vara en mycket ytlig genomsökning som helt enkelt leder dig till koderna, eller det kan vara en mer djupgående test. Du kommer att behöva vrida tändningsnyckeln till körläget under testet, men du behöver inte starta bilen.
3

Läs koderna på Scan verktyget informations skärm.

4

Skriv koderna ner på ett papper så att du kan hänvisa till dem när man utför felsökning. Varje nummer motsvarar en viss knappnålsspets test som hjälper dig att diagnostisera felet så att din Taurus kan repareras.
5

inte radera varje kod när du ombeds att göra så om du har diagnosen och repareras varje felfunktion. Om du har gjort det, rensa dem, annars väljer du "Nej" alternativet när Scan Verktyget uppmanar dig att rensa dem Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64830.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.