Pontiac Grand Prix GTP Problem

Den Pontiac Grand Prix GTP har utvecklat några problem sedan år den introducerades på marknaden. Den 2003 Grand Prix har även sex återkallelser på fordonet och en av dem påminner berörda en brandrisk i grenröret. Denna sportiga upplagan av Grand Prix har fått inte mindre än fyra stjärnor från Repair Pal och de flesta andra granskare, men vissa problem har varit konstant under de produktions åren. Avgasrör Problem

grenrörspackning på Pontiac Grand Prix GTP utvecklat en läcka någonstans längs oljeledningen som droppar olja på grenröret under hård inbromsning. Om grenröret är het olja kan antändas och orsaka en liten låga för att bränna två av tändkablarna. Nästan 1,5 miljoner Chevrolet fordon, inklusive Pontiac Grand Prix, återkallades för detta problem. Handlaren tar bort tändkabeln och ersätter det med två nya tändkabeln trotjänare som inte antänds.
Fram Rocker Cover

2003, 200.000 Chevrolet fordon från 1997 genom 2003 års modell, inklusive Pontiac Grand Prix GTP, återkallades eftersom den främre ventilkåpan hade en defekt i packningen. Detta fel har orsakat oljan att läcka ut ur ventilkåpan och på grenröret. Packningen för ventilkåpan måste ersättas eftersom det kan skapa en brandrisk på Grand Prix och i motorrummet. Återförsäljaravtalet kommer att ersätta den gamla defekta packningen vippkontaktskyddet med en nydesignad packning gjord speciellt för att lösa detta problem.
Vattenpump Underlåtenhet

Vattenpumpen skjuter kylvätska genom motorn av Pontiac Grand Prix GTP att förhindra att motorn överhettas. Några av Grand Prix vattenpumpar har inte tidigare väntat, vilket motorerna överhettas. Detta förhastade vattenpump fel har inte tillskrivas någon orsak, men fordonet kan tas tillbaka till återförsäljare för byte av vattenpumpen om fordonet är fortfarande under garanti. Kylvätska börjar flyta in i hytten och på brädan av fordonet när vattenpumpen misslyckas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65627.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.