Felsökning av en 1990 Mustang LX With No Spark

EEG IV (elektronisk motorstyrning version fyra) i din 1990 Mustang LX använder en distributör monterad tändmodulen och pick-up spolen för att utlösa tändspolen och ger gnista för gnistan pluggar. Det finns flera delar i detta system som kan misslyckas och orsaka att det finns ingen gnista på tändstiften. Systematiskt testa och eliminera de möjliga orsakerna till felet kan du peka ut den exakta orsaken och förhindra onödigt utbyte av goda delarna tändsystem. Saker du behöver
testlampan Review, Digital volt /ohm mätare
Spark testare
Visa fler instruktioner
1

Vrid gummistövel på en av tändstift kablar och dra tills den lossnar från tändstiftet. Tändstiftet testare i tändkabeln och kläm jordledningen av testare till motorblocket eller annan lämplig källa av marken som en bult eller konsol på topplocket. Har en assistent vrid om nyckeln och försöker starta motorn medan du observerar testaren. Om ingen gnista uppstår, upprepa testet på ett tändstift tråd på den motsatta sidan av motorn. Om båda kablarna misslyckas med att producera en gnista, gå till nästa test.
2

Vrid och dra gummistövel på spolen tråd i mitten av fördelarlocket ovanpå distributören tills det lossnar från locket. Tändstiftet testare in i spolen tråd och fäst jordledningen till motorn. Försök att starta motorn. Om en gnista alstras vid spolen tråd, ersätta fördelarlocket, tändning rotor (finns under fördelarlocket) och trådarna stickkontakt. Om ingen gnista bildas vid spolen tråd, fortsätta att testa.
3

Fäst batteriet klippet på testet ljuset till den negativa batteripolen. I 1990 Mustang är batteriet placerad framtill i motorrummet på förarsidan. Vrid tändningsnyckeln till läge "RUN" och tryck på sonden änden till terminalerna på baksidan av tändspolen elektriska kontaktdon. Har en assistent försöka starta motorn medan du observerar testet ljuset. Om ljuset i spolen lyser (indikerar strömtillförsel till spolen) på en av terminalerna, men inte den andra, byt ut spolen. Om strömmen indikeras på båda terminalerna, fortsätter.
4

Koppla den elektriska kontakten från spolen. Anslut batteriet klippet av testet ljus till den positiva polen på batteriet. Har en assistent försöka starta motorn när du testar om makten på samma sätt som den förra step.One terminalen på den elektriska kontakten ska leda ljuset på testet att blinka. Om lampan inte blinkar, byt pick-up spole i fördelaren och tändmodulen fäst vid sidan av distributören.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67062.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.