Felsökning 1997 Plymouth Neon

I 1997 Neon, producerade en bil och sålt både Dodge och Plymouth, förutsatt ett vanligt, billigt inträde bil för ett antal köpare i slutet av 1990-talet. Bilen kom i en 4-cylindrig och en 6-cylindrig alternativ och tjänat som en perky kompakt som var gas effektiv och billig. Emellertid manifesterade problem med bilen snart med fem års ägande och ändå fortsätta för dem som äger modellen. Saker du behöver
Ficklampa
Biltangenter
Spark testare
Bränsletrycksmätare
Visa fler instruktioner
motorn stannar när du kör
1

Hissa upp bilen huven och stötta med huven säkerhet stick. Använd en ficklampa för att se vad du gör om ljuset inte är tillräckligt. Bifoga ett verktyg gnista testare till slutet av ett tändstift i motorn, och vrider om nyckeln på. Kontrollera om batteriets pluspol (röd eller + terminal) har ström när nyckeln förs till "på" om det inte finns någon gnista.
2

Anslut en bränsletrycksmätaren till bilen via bensintank lock till kontrollen för bränsletryck (tryck upprätthålls när locket stängs och systemet är förseglat). Vrid tändningsnyckeln på och sedan av. Se om det uppmätta trycket är fortfarande detsamma (ingen press kommer att stoppa bilen från att arbeta).
3

Slå bilen på och vänd på tändningen. Låt bilen gå på tomgång och se om det dör ut på tomgång. Slå på den igen det om dör och ta det för en enhet. Accelerera kraftigt så att motorn blir ganska varm från operation. Låt bilen kryssningen och observera för problem. Sakta ner bilen till ett stopp och låt den gå på tomgång igen. Om bilen fortfarande dör i tomgång, ta bilen till en mekaniker och föreslå bränsleinsprutarna och syre sensor behöver rengöras eller bytas. Addera sqeaky Bromsar
4

långsamt Låt bilen rulla framåt och sakta bromsa. Lyssna efter broms ljud som upprepas med varje ansökan. Ta bilen till en enhet och upprepa inbromsningsförloppet igen men med mer kraft. Känn om bromspedalen börjar en känna en vibration som liknar fladdrande eller om bromsning är slät. Lyssna även för skrikande eller bromsa tongångar.
5

Ta bilen till en mekaniker och ha honom kolla bromsbeläggen för att se om de behöver bytas. Dessutom har rotera honom rotorerna liknande hjulen roteras runt bilen (detta kan endast ske några gånger tills rotorerna används upp från olika vinklar).
6

Rikta mekaniker att byta broms rotorer och bromsbelägg om ljudet fortsätter och ingen ytterligare justering kan göras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66609.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.