Grundläggande Automotive Elektrisk felsökning

Bilar elektriska kretsar kräver ett visst mått av spänning från en kraftkälla, en förbindelse som sluter kretsen och en förutsättning för kontinuitet. Trasiga, spruckna eller lösa trådar kan störa en krets eller få den att vara ofullständig. Ledningar som har åldern eller använts med mycket hög strömstyrka kan bryta ner och orsaka inre motstånd, vilket leder till lägre än normal spänning avläsningar. Grundläggande fordonsindustrin elektrisk felsökning kräver viss kunskap om de separata elsystem och användningen av vissa mätare. Saker du behöver
Ägarens reparationshandbok
Stålborste
Batteri hydrometer
Multimeter
Amp mätare (clip-on) katalog Klädhängare tråd Flighter Long bygel
Skruvmejslar
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera batteriets stående spänning genom att klippa den positiva ledningen av en multimeter till den positiva batteripolen. Kabeländarna måste vara fria från korrosion för detta test. Rengör dem med en stålborste. Kläm fast multimeter minuskabeln till batteriets minuspol.
2

Ställ ratten för volt. Du borde läsa minst 12,6 volt. Om det står mindre, måste du ladda batteriet och ta en annan läsning. Om batteriet fortfarande är under 12.6 volt, eller har en minskning med mer än två volt, måste du kontrollera cellerna.
3

bort de förseglade eller pop-out lock batteri cell och kontrollera varje cell med ett batteri hydrometer. Korken eller plast flyter i hydrometer ska flyta på "gröna" sektionen, med ingen cell som förekommer i den "gula" eller "röda" marginaler. Gula eller röda avläsningar indikerar en defekt cell, vilket innebär att batteriet måste bytas.
4

Kontrollera avgiftssystemet genom att placera positiva ledningen av en multimeter till den positiva polen på batteriet. Placera multimeter minuskabeln på den negativa batteripolen. Starta motorn och läs laddningsutgång systemets spänning. Avgiftssystemet spänningen bör läsa mellan 1,5 och 2,0 volt över batteriet stående spänning, eller 14,1 till 14,6 volt. Om den inte gör det, ligger ett problem med generatorn, generatorn bälte eller regulator.
5

Stäng av motorn. Anslut en clip-on amp mätaren till den positiva startkabeln. Ställ amp mätaren för 1.000 amp skalan. Koppla loss tändspolen från spolen eller spolpaketet. Jorda spiraltråden till motorblocket med en bit klädhängare tråd. Har assistent dra i nödbromsen och placera foten på bromspedalen. Har försöker honom att starta bilen i friläge och låt motorn veven i flera sekunder.
6

Titta på startmotorn ampere läsa på amp mätaren. Se din bruksanvisning för den maximala mängden ampere tillåtet för ditt fordon. Allt över 200 A blir misstänkt, vilket indikerar motstånd i startsnöret lindningen. Kontrollera din externa solenoiden genom att placera en bygel på startbatteriet terminalen på solenoiden och den andra änden av tråden på de heta avsändare tråd. Om solenoiden inte ingriper för att snurra starter har magnetventiler kontakter misslyckats.
7

Kontrollera din belysning komponenter genom att först ta på objektivlocket med en skruvmejsel och undersöka lökar. Byt ut alla lampor som har brutit kolfilament. Kontrollera socketanslutningen för korrosion och lampfattningen jordkabel. Strålkastare, blinkers, bromsljus, plåt och lampor backup kan kontrolleras på detta sätt. Om lamporna visar goda filament, gå till din elcentralen panel och kontrollera korrekt säkring för varje belysningskomponent.
8

Titta på trådarna i spaden eller rörtyp säkringar. Byt ut alla som verkar brännas eller frånkopplad. Kontrollera viktigaste strålkastare relä om båda strålkastarna inte fungerar. Slå den misstänkte relä med en annan känd bra relä och se om de fungerar. Om de fungerar, byt ut den dåliga relä med ett nytt relä. Om säkringar, reläer och lökar verkar bra men ingen belysning resultat, kör en bygel från den positiva polen på batteriet till den hett bly inuti lamphållaren.
9

Vrid tändningsnyckeln till "On" läge och se till att lamphållaren har en god jordkontakt. Om lampan lyser med bygel, indikerar det en defekt kabel från strömkällan. Använd ett 12-volts testlampa att sondera en misstänkt tråd från dess komponent källa till sin närmaste anslutning till ett batteri källa.
10

Stab tråden med den vässade testet ljusproben och klocka för testet ljus för att lysa. Om det inte lätt, har tråden inte spänningen till det på den punkten. Leta efter någon in-line säkring eller smältlänken längre uppströms mot strömkällan, och ersätta någon som verkar blåst.
11

Koppla bort batteriet källan eller säkring till en komponent när du behöver kontrollera ohm motstånd i en tråd. Ställ en multimeter till låga ohm inställningen. Placera ohmmeter leder vid motsatta ändar av tråden eller på de motstående sidorna av en omkopplare. Läs ohm. Om du har en högre än normalt ohm läsning, betyder det motståndet i tråden eller switch eller en korroderad och delvis slipat. Rengör alla jordkablar och remmar, speciellt flätade motor markremmar.
12

Se din ägarens reparationshandbok för normalt motstånd tillät tråden eller slå på din bil. Tänk på att mätaren (diameter) av tråden när man överväger de maximalt tillåtna ohm. Din ägarens reparationshandbok kommer att ha storlekar trådtjocklek och komponentkrav spänning, tillsammans med förstärkare och ohm gränser tröskel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68006.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.