Hur kontrollera motorkod på Tundra

Toyota Tundra, först tillverkades i 1999, presenterade den andra fasen av omborddiagnos (OBD II) att diagnostisera problem som uppstår till lastbilens motor och operativsystem och koder kommunicera ( dubbelbeskattningsavtal, eller diagnostiska felkoder) till datorn av fordonet. OBD II standardiserat den utrustning som krävs för att skanna och läsa felkoder som orsakar check-motorn ljus (fel indikatorlampa eller MIL) att lysa på instrumentpanelen. Läsa koderna behövs för att avgöra vad som utlöste MIL. Saker du behöver
OBD II ficka scanner med bruksanvisning
Computer
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera datalänkanslutningen (DLC) i Toyota Tundra under förarsidan instrumentbräda. Det är på höger sida av rattstången pekar rakt nedåt.
2

Anslut fickan skannerns 16-punkts kontakt till datalänkanslutningen. På grund av DLC form, det finns bara ett sätt att koppla in den korrekt.
3

Placera nyckeln i tändningslåset och vrid det två klick fram till tillbehöret maktposition, utan motor Tundra igång. Denna position kommer att lysa upp alla lampor instrumentpanelen.
4

Följ instruktionerna i fickan skannerns manual för att läsa felkod som utlöste check-motorn ljus. Dessa scanners är mycket lätt att använda och är praktiskt taget självförklarande.
5

Bläddra till "read-koder" alternativet på skannern (vissa bildläsare kan innehålla bokstäverna felkoder istället för koder).

6

Tryck på "Enter" eller "Send" knappen för att läsa koden (er) som utlöste MIL.
7

Se handboken för skannern för att avgöra felkoden. Vissa bildläsare kan innehålla en kort beskrivning, medan billigare skannermodeller får bara visa kodnummer.
8

Research den felkod på en dator med hjälp av en universell diagnostisk webbplats felkod (se Resurser). Koder lägre än 1000 är universella, men kodnummer över 1000 är specifika för fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64829.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.