Hur du använder Engine Diagnostiska Machines

1996 genom beslut av Naturvårdsverket, blev motordiagnostik standardiserad för fordon som säljs i USA. Som ett resultat, är diagnostisk kodning densamma i en Ford som det är i en Chevrolet eller en Chrysler. Processen att få tillgång till ett fordons andra generation omborddiagnos systemet är densamma, liksom. En handhållen dator behövs. Funktionaliteten denna typ av enhet täcker ett brett spektrum. Billigare, enklare diagnostiska maskiner är enkla OBD-II kodläsare, medan den mer sofistikerade skanner kan göra mycket mer. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Sätt din diagnostiska maskin i bilens dataöverföringsdonet. För de flesta fordon, kan detta 16 stiftupptagande utlopp finns i benutrymmet på förarens sida av fordonet. Det kommer antingen vara under rattstången eller till vänster eller höger om rattstången.
2

Slå diagnostiska maskinen. Några av de högre slutet skannrar har en själv-aktiverande funktion, medan några av de mer enklare kod läsare kan behöva ha strömbrytaren trycks.
3

stänger av bilens elsystem på. Att göra detta beror på märke och typ av OBD-II-skanner. Vissa måste ha motorn igång.
4

Issue en hämtning kommando. Hur man gör detta också beror på den specifika enhet som du äger. Knapp platser varierar och vissa skannrar använder ett manu-system. En del skannrar är förinställd på att automatiskt dra koder från fordonets dator, är när en dataström avkänns. För exakta instruktioner om hur man gör detta, konsultera manual för den enhet du äger.
5

Titta på koderna på enhetens skärm. Ofta kommer de att särskiljas genom sin ställning i bilens dator. Vissa koder kommer att klassas som "fel" eller "problem." Detta betyder koderna har hänt ganska ofta, och systemet har aktiverats dig fordon tjänsten motorn snart ljuset. Andra koder kommer att klassas som "pågående". Dessa är fortfarande registreras fel, men de har skett en lite mindre ofta än fel eller felkoder. Väntande koder inte aktivt ett fordons tjänst motor snart ljuset.
6

Titta på det första tecknet i OBD-II-koder på skärmen. Detta brev kommer att berätta var du ska leta efter problemen. "P" står för "drivlina," och koderna överensstämmer med motorproblem. "C" står för "chassi" och koderna överensstämmer med frågorna i det elektriska systemet. "B" står för "Body" och motsvarar med mekaniska problem som inte är associerade med motorn. "U" står för nätverkskommunikation
7

Titta på enheten för något som liknar "live data." Enklare kodläsare kanske inte har denna funktion. Du kan flytta ut ur koden läsläge och erhålla avläsningar från bilens många sensorer. På så sätt kan du hitta outoil tryck och varvtal motor per minut. Om din skanner har denna funktion, påskyndar det felsökningen. Många av OBD-II koder motsvarar specifika motor sensorer. Om du bara har en enklare kodläsare, måste du kontrollera dessa sensorer självständigt, vanligen med en kontinuitet testare och en voltmeter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66641.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.