Min Transmission kommer inte in i tredjedel

Moderna automatiska växellådor har tre grundläggande system: det mekaniska systemet som överför kraften från motorn till drivaxeln, det hydrauliska systemet som styr den mekaniska systemets kopplingar och rörelse, och det elektroniska system som förstärker och styr det hydrauliska systemet. Ett fel i någon av dessa kan orsaka din sändning att vägra att flytta eller flytta felaktigt. Det hela börjar med att förstå hur en automatlåda fungerar. Automatväxellådor 101

En automatisk växellåda använder en planethjulväxel som utnyttjar en medelstor, central "sun" växel tre och fem små "planetariska" kugghjul som roterar runt solhjulet och en stor ring redskap som omsluter planethjulen. Transmissionen använda flera kuggkopplingen förpackningar, som är låsta till trumman som innehåller kopplingspaketet, som sandwich mellan skivor metallfriktion som låses på axeln i mitten. När kopplingspaketet emot trycket från det hydrauliska systemet, kopplingsskivorna pressa ner på friktionsskivorna och låsa den yttre kraft-input trumma till en inre axel, som sedan skickar den makten att antingen solen, planetväxlar eller ring växlar.

planetväxel Funktion

första växeln, de små planethjulen låsa till kraften-ingångsaxeln och ringhjulet låser till utgången. I andra växeln, låser solhjulet till ström-input, förblir planetväxeln stationära och ringhjulet låses till utgången. Tredje växeln är vanligtvis direkt-enhet, så solhjulet, planetväxel och kuggkrans är låsta till både power-ingången och den utgående axeln. I överväxel, blir kuggkransen makten, de planetaries stå stilla och solen växeln fungerar som utgång.
Direct Drive Fel

Tredje växeln kräver alla växellådans kopplingspaketen att engagera sig på samma gång, och som sådan kräver mer hydraultryck att engagera. Således kommer tredje växeln är oftast den första att gå om din hydraulsystemet trycket är lågt på grund av igensatta passager, en låg vätskenivå, ett igensatt transmissionsolja filter eller en funktionsstörning oljepump. Slipping kopplingar (eller ringen-växel yttre band) kan också orsaka en tredje växeln fel, men dessa kommer i allmänhet manifesteras i andra växlar också.
Andra möjligheter

Många moderna bilar har en "limp home"-läge programmeras in i motorn /transmissionen styrdator som de-trimma motorn och hålla bilen i en lägre växel om något går fel med motorn. Detta kommer alltid att utlösa en lätt kontrollera motorn, och kommer i allmänhet att åtföljas av en märkbar nedgång av motoreffekten. En felaktig fordonshastighetssensor kan också hålla överföringen av tredje, så kan vilket antal elektroniska /hydrauliska magnetventiler och ställdon. Vilka sensorer, kan solenoider eller manöverdon vara ansvarig kan variera kraftigt genom överföring design och årsmodell. Om byte av vätskor och filter fungerar inte och ett kod-läsare avslöjar inte problemet, så oddsen är du behöver för att ta din sändning till en butik för att diagnostisera problemet.
Ordet varning

Inte någonsin, aldrig låta någon övertala dig till rodnad din transmissionsolja om den befintliga vätskan har mer än två år eller 20.000 miles på den, vilket som inträffar först. De kemiska komponenterna i transmissionsolja bryta ner med tiden, vilket gör att fluiden till förändring i viskositet och termiska egenskaper. Denna vätska impregnerar in kopplingspaketet, och skiljer sig kemiskt nog från helt ny vätska att de två kan vara helt oförenliga. Slutresultatet är att kopplingarna halka, misslyckas med att greppa friktionsskivorna och yngel. Du skulle vara mycket bättre att helt enkelt tömma oljetråget och ersätta vätskan var 10.000 miles, sedan spola efter 30.000 miles. Detta kommer att ge den nya vätskan tid att impregnera in i kopplingspaketen och förhindra haveri i förtid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67221.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.