Hur identifiera motorproblem

Diagnostisera ett motorproblem är inte en exakt vetenskap ibland, det finns många variabler som spelar in. Vissa problem diagnostiseras i lite tid och andra tar lite letande att diagnostiseras korrekt. En motor problemet kan vara, överhettning, kör grov eller helt enkelt en check engine ljus. Var och en av dessa problem har sina egna diagnostiska förfarande behövs för att hitta orsaken till problemet. I nya bilar, blir det ännu mer förvirrande eftersom det kan vara antingen mekanisk eller elektrisk. Saker du behöver
OBD-II-skanner med funktioner testkapacitet
Grundläggande handverktyg
Spark testare
Bränsletrycksregulator testare
Multimeter
Repair manual
kompressionsmätare
Block test kit
Visa fler instruktioner
Diagnostisera en grov motorn igång eller Vevar men startar inte
1

Skanna fordonet med OBD-II-skanner för att kontrollera om det diagnostiska koder. Använd din reparationshandbok för att hjälpa dig att identifiera de koder som har hittats av skannern.
2

Kontrollera spänningen som kommer från generatorn med multimeter, bör detta vara mellan 13 och 14 volt. Låg spänning kan orsaka elektriska komponenter för att misslyckas.
3

Kontrollera tändkablarna. Du letar efter en frånkopplad, trasiga, spruckna eller oljeindränkta tändstift. Byt ut trasiga eller skadade tändkablarna.
4

bort tändstiften och kontrollera om någon beväxning (sot eller aska på kontakten) eller skada. Byt ut alla nedsmutsade eller skadade tändstift.
5

Kontrollera gnista av fordonet med hjälp av gnistan testaren ansluten till tändkabeln. Byt tändspolen om spänningen som kommer in det är på 12 volt, och gnistan är fortfarande svag.
6

Kontrollera komprimering av fordonet med hjälp av kompressionsmätare skruvas där tändstiftet är tänkt att gå . Jämför dina komprimering resulterar det i din reparationshandbok. Ombyggnad av motorn kommer att behövas om den inre kompressionen är låg.
7

Anslut testaren bränsletrycket till Schrader-ventilen på bränslefördelningsröret och testa bränsletrycket i systemet. Jämför din bränsletrycket läsning med tillverkarens specifikationer som anges i reparationshandboken.
8

Kontrollera bränslefiltret och bränsleledningar för begränsning om bränsletrycket är lågt. Om det inte finns någon begränsning i någon av dessa, byta bränslepumpen.
9

Använd scanners "funktion" tester för att manuellt påverka elektroniska kontroller och kontrollera driften av andra sensorer. Dessa kontroller är: Idle air control och Gasspjällssensor. Sensorerna kan verifiera funktionerna är: Syresensorer, luftmassemätare och grenrör absolut trycksensor
10

Test blocket av motorn för skador med hjälp av kit blocket testning enligt anvisningarna
..
Diagnostisera en Överhettning motor
11

Kontrollera nivån på kylvätskan. Det blir en hög och låg märke på kylvätsketanken.
12

Kontrollera bilen för en kylvätska läcka och reparera om kylvätskenivån är under lågvattenmärke.
13 < p> Kontrollera temperaturskillnaden mellan den övre och undre kylarslangar. Om det är en drastisk skillnad, sedan börja med att byta termostaten.
14

Öppna kylarlocket och klocka för en jämn, men långsamt flöde av kylvätska. Detta test kommer att kontrollera driften av vattenpumpen och visa om det finns några begränsningar i systemet.
15

Kontrollera alla slangar för knutor och brott. Byt ut dem vid behov.
16

Kontrollera att det finns ström komma till kylaren fansen. De kommer bara att få effekt vid en viss temperatur. Din reparationshandbok kommer att informera dig om den angivna temperaturen.
17

Använd OBD-II-skanner för att kontrollera att kylmediet sensorn läser rätt temperatur när kylfläktarna inte får någon makt.

18

Knacka kylfläkten motorerna lätt med en hammare om de får makten, om de rör sig något här verifierar att de är i behov av ersätter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65136.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.