Hur man använder en UV Dye för ett oljeläckage

Om en bils motor läcker, men platsen för läckan är okänd, kommer några mekaniker använda en ultraviolett (UV) färgämne för att lokalisera läckan. Den UV-färgen är avsedd att vara kompatibel med bilens motor, och sätts på plats av motorns olja. När UV-färgen har körts genom motorn, är en UV-ljus används under fordonet för att hitta källan till läckan. UV ljus reagerar med UV-färg, vilket gör den till glöd, så att den är direkt synlig för blotta ögat. Saker du behöver
Oljebaserad UV dye
Bil jack
stödbenet
Ultraviolet ficklampa
Visa fler instruktioner
1

tillsätt olja- baserad UV färgämne till bilens motor i den föreskrivna kvoten. Behållaren för färgen kommer att lista det korrekta förhållandet.
2

Kör bilens motor under några minuter.
3

Parkera bilen på plan mark. Ställ överföring i "Park." Aktivera parkeringsbromsen. Använd domkraften för att lyfta framsidan av din bil, vilket gör motorn under åtkomliga. Placera en pallbock under bilen ramen och använda domkraft för att sänka bilen på ställningen.
4

Klättra under bilen och slå på UV-ljus.
5 < p> Shine ljuset på alla delar av motorns oljesystem till ligger en fläck av glödande UV färgämne. Den ställe vid vilket UV-färgämnet hittat är vanligtvis intill källan till läckaget. Den färg som UV-färgen lyser beror på vilket märke du köpt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67963.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.