Felsökning av en Corvette gasspjällssensorn

Den gasspjällssensorn (TPS) i din Corvette är ett variabelt motstånd som ändrar resistans när gasspjället öppnas och stängs. När sensorn utvecklar ett fel, kommer en del eller alla av positionerna av sensorn fungerar som öppna kretsar, vilket orsakar ett bortfall i signalen spänningen till den inbyggda datorn. När datorn känner av signalförlust spänning, medan de andra sensorer som den använder för beräkningar motorbelastning indikerar en belastning på motorn, kommer den lagra en felkod och slå på "Check Engine" lampan på instrumentbrädan. Saker du behöver: Review, Digital voltmeter
Raka stift
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera sensorn på sidan av spjällhuset nära framsidan av motorn. Sätt i ett rakt stift i den elektriska kontakten, tillsammans med mörkblå tråd i mitten av kopplingen, tills det når terminalen inne i kontakten.
2

klippa den röda (positiv) mätare leder till rakt stift och den svarta (negativa) mätare leda till motorns jord (en bult eller annan metalldel på motorn). Vrid tändningsnyckeln till "Run", men starta inte motorn.
3

Öppna gasspjället sakta, genom att flytta gasvajern med handen, samtidigt som du tittar på en drop-out i spänning. Spänningen bör stiga smidigt från mindre än 2 volt (Throttle Closed) till 4,5 volt (Throttle Open). Om spänningen plötsligt faller till noll och sedan kommer tillbaka, byt ut sensorn. Detta är en dynamisk provning och det isolerar TPS från andra saker som kan orsaka felet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65388.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.