Min 2003 Malibu startar inte

Chevrolet 2003 Malibu är en midsize bil som har två modeller, basmodellen och LS. Malibus är lite mindre än den Chevrolet Impala och är utformade för att vara användbara ännu bekväma. Men trots att en relativt ny bil, kan den Malibu uppleva problem när det gäller att starta. Instruktioner
dött batteri
1

Lyssna på din bil när du sätter i nyckeln. Om du hör ett svagt klickande ljud, eller om inget händer alls, är batteriet sannolikt dräneras. Detta kan uppstå om du av misstag lämnade lyset på eller lämnat en enhet ansluten till din bil. Använd ett pack batteri boost att kickstarta din bil
2

. Dessa kan anslutas direkt till ett vägguttag och inte kräver hjälp av ett annat fordon. Du kan också använda startkablar och ett annat fordon för att slutföra denna uppgift.
3

Anslut kablarna i boost pack eller kablarna jumper genom att matcha färgerna på klämmorna till färgerna på batteripolen.
4

Starta bilen normalt, och sedan koppla loss kablarna.
Key slås inte
5

Kontrollera du använder rätt nyckel. Trots en uppenbar lösning, skulle detta resultera i att bilen inte kan starta.
6

Prova en extra nyckel för att se om det är ett problem med din nyckel att ha slitna.

7

Force ratten i en riktning och sedan i den andra riktningen samtidigt som nyckeln. Ibland när du parkerar bilen med hjulen vände och sedan ta bort nyckeln, det finns tryck på rattlåset, vilket gör det svårt att vrida om nyckeln.
Engine utlöses inte

8

Vrid nyckeln i tändningslåset. Om du märker att motorn vevar normalt men sedan är det tyst, är motorn skjuter inte. De tre främsta orsakerna till detta problem involverar gnista, bränsle och kompression.
9

Använd en billig gnista testare för att testa för en gnista. Håll testaren intill tändstiftet och har någon starta motorn. Om lampan på dina testare blinkar, bör du gå vidare och kolla bränslet.
10

Slå på bilen och lyssna efter den distinkta ljudet av bränslepumpen byggnaden trycket. Om du inte hör det här problemet skulle kunna vara med bränslepumpen och du bör ha din bil på service. När din bränslepump har kontrollerats gå vidare till Kontrollera komprimering.
11

Använd en mekaniker-grade kompressionsmätare som skruvas in i hålet i tändstiftet. Ta bort tändstiftet och sätt in kompressorn i varje cylinder. Om komprimeringen är låg, kan detta leda till att bilen inte att starta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66229.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.