Hur man testar en 12 volts Charging System

Alla sena-modell fordon behöver en konstant tillförsel av ström för att driva sina elektroniska komponenter, såsom datorer, varselljus och stereosystem. De flesta 12-volts avgiftssystem producerar mer än 12 volt, några så höga som 14,5 volt DC. Många elektroniska tändningar kommer inte fungera effektivt med enbart 12 volt, och motorn kommer underprestera, reducerande hästkrafter och gas körsträcka. För att säkerställa att batteriet förblir laddat att starta fordonet och makt tillbehören när det är igång, testa integritet 12-volts laddning systemet regelbundet. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Voltmeter
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

starta fordonet. När den når normal arbetstemperatur, stäng av motorn.
2

Öppna huven, sedan lokalisera och ta bort den negativa (svarta) batteripolen med en skiftnyckel medan motorn avstängd. Kom ihåg hur man gör detta eftersom det måste vara säkert utföras igen medan motorn är igång.
3

Anslut minuspol och starta fordonet, men stäng inte huven.

4

Sätt på värmaren, höga strålkastare balk, radio, innerbelysning och så många effektkrävande tillbehör som möjligt.
5

bort minuspolen igen, denna gång medan motorn är igång. Var noga med den negativa terminalen inte vidrör någon del av batteriet. Om motorn fortsätter att gå efter att batteriet är bortkopplat är avgiftssystemet fungerar bra. Om inte, gå vidare till nästa steg.
6

Anslut minuspolen till batteriet. Stäng av alla tillbehör.
7

Bifoga en voltmeter till den negativa sedan den positiva (röda) anslutningen på batteriet och läs utspänningen. Starta om fordonet. Spänningen bör vara minst 13 volt eller vad rekommenderas av fordonstillverkaren.
8

Slå på alla tillbehör i taget och övervaka voltmeter för önskad spänning för fordonet. Det får aldrig sjunka under 12 volt, om den gör det, kommer det inte att räcka laddningsspänning för att hålla batteriet laddat, och indikerar en sviktande avgiftssystem Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66368.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.