Hur man reparerar det DPFE Sensor i ett 2001 Taurus

The Differential Pressure Feedback sensor (DPFE) hjälper till att reglera flödet i Taurus avgasåterföring (EGR). En defekt DPFE orsakar oberäkneligt prestanda, inklusive möjlig stamning, bristande acceleration och dålig bränsleekonomi. En dålig DPFE kan orsaka Taurus misslyckas ett utsläpp test. Den DPFE är en sluten enhet och kan inte repareras. Byt ut enheten om det inte fungerar. Saker du behöver
skiftnycklar eller Hylsnyckelsats
Rag
Liten spårskruvmejsel
Elkontakt separator (valfritt)
Visa fler instruktioner
1

Placera fordonet i "Park" på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Stäng av motorn och låt den svalna i två timmar om bilen har nyligen kört

Öppna huven och koppla bort den negativa ("-"). Kabeln från batteriet med en nyckel eller hylsa. Ta det positiva ("+")-kabeln från batteriet.
2

hjälp av en trasa, ta tag i DPFE och dra uppåt. Den DPFE är en svart plast rektangel ca 2 inches med 1 tum med en halv tum tjock. Det är på passagerarsidan mellan motorn och brandväggen. Den bakre delen av DPFE har en elektrisk anslutning och två små slangar som sträcker sig nedåt från bottom.The gummislangar och DPFE ska glida av av metallrören tillsammans. Skaka enheten i sidled samtidigt som du drar om den inte kan lossna. Ta bort gummislangar - de kommer att användas med den nya DPFE. Inspektera varje slang för sprickor eller brott. Byt vid behov.
3

Lås den elektriska kontakten på toppen av DPFE med separatorn verktyget. Försiktigt bända upp plasten spärren med en slitsad liten skruvmejsel om du inte har separatorn verktyget. Dra de två halvorna av anslutningsdonet isär. Släng den gamla givaren.
4

Fäst nya DPFE till den elektriska kontakten. Tryck korsningen tillsammans tills det klickar på plats. Anslut DPFE till de två gummislangar. Skjut varje slang helt över den riktiga metallmunstycke. Ju längre gummislang är närmare fordonets passagerarsidan.
5

Sätt tillbaka batterikablarna börjar med den positiva sidan.
6

Lämna huven öppen och starta motorn . Stå på passagerarsidan, och dubbelkolla för väsande eller sugande ljud som kan tyda vakuum läckor. Stäng av motorn åter-sits de DPFE slangar eller andra läckor upptäcks. Stäng huven och provköra bilen tills den når driftstemperatur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66364.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.