Hur felsöker jag en radio som inte fungerar Efter Byta ett bilbatteri?

Felsökning fordonsindustrin elektriska komponenter, såsom ledningar och säkringar, kan göras med liten ansträngning med ett test ljus. Test lampor och testare säkring finns på någon hårdvara eller auto delar butik. Bilradioapparater har flera olika trådar, såsom den varma tråden, jordledningen, ledningar för varje högtalare och en tråd för antennanslutningen. Ett test tänds när du har ett konstant flöde av ström till tråden. En ände av testet ljuset har en klämma på den. Denna klämma bör knytas till en god bergvärme. Saker du behöver
testlampan
säkringstestare
Visa fler instruktioner
1

avgöra om radion har ändrats. Ibland när en eftermarknad däck är installerat, är en makt tråd löpa från en annan källa, t.ex. bilbatteri. Kontrollera att det inte finns några lösa trådar på batteriet kabeländarna.
2

Ta bort locket från säkringsblocket. Din bil bruksanvisning indikerar placeringen av radio säkringen. Använd en testlampa att kontrollera säkringen. Om det är dåligt, byt ut den.
3

Dra ut radion från instrumentbrädan och kontrollera smältlänkar. Dessa länkar har en fabriksinstallerad tråd fäst vid vardera änden. Om du hittar en trasig säkring, byt ut den.
4

Kontrollera jordledningen på radion och antennen för en fast anslutning. Om inget av dessa test löser problemet, kan felet vara i radion själv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65318.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.