Bälte Buller i en Toyota Highlander

Toyota rekommenderar att Highlander ägare byter kamremmen på eller omkring 90.000 miles. Detta kan vara en dyr reparation, men det är mycket billigare än att reparera de skador som skulle hända med motorn om kamremmen sönder. Medan vissa buller är normalt från en kamrem, kan lyssna på din motor hjälper dig att undvika onödiga skador. Orsaker Belt Noise

Din Highlander s kamrem har små hål i det, precis som hålen i bältet som du bär. Tänder in i spåren och avsluta när bandet vänder, och varje gång en tand går in eller ut ur bältet, skapar rörliga lufttrycket ett ljud.

Tiden, det buller som din Highlander bälte gör sannolikt kommer att förändras. När bandet åldras kommer det utveckla sprickor på grund av den riktade vibrationer som går genom den. De trissor som vänder bandet kommer också att flytta på grund av motorns vibrationer. Detta kommer att orsaka friktion som remmen och remskivan kommer i närmare kontakt än de hade när bilen var ny.
Tension

Med tiden din Highlander s kamrem kan förlora sin rätt spänning, vilket kan leda till skrikigt ljud. Ha en mekaniker kontrollera bandets spänning: Om bältet är för lös, kommer det slits snabbare, om bältet är för hårt, kommer komponenterna att den kör runt får mer stress än de borde, också leder till överskjutande slitage. Addera ditt Felinriktning

Felaktig uppriktning resulterar vanligen i ett bälte som skriker eller tutar. Felinriktning leder till ytterligare friktion mellan bandet och remskivorna, vilket ökar slitaget att bältet upplevelser. En mekaniker kan anpassa enheterna för dig och hålla bältet från att bära ut i förtid.
Brott
p Om ditt bälte sönder, kommer motorn stannar och startar inte igen . Om din Highlander: s kolvar och ventiler inte har tillräckligt med utrymme, kan din motor ventiler lida permanenta skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66757.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.