Överhettning i en 1996 Cavalier

Chevy Cavalier blev en av de bäst säljande bilar under sin produktionscykel i USA. Dess produktionscykeln löpte från 1982 till 2005. Det finns flera skäl en Cavalier kan överhettas: låg kylvätska eller oljenivå eller om motorn är stressad under belastning. Att hitta den möjliga orsaken kräver att titta på några olika områden i ditt 1996 Chevrolet Cavalier. Instruktioner
kylvätska och temperatur
1

Titta efter "Coolant" ljus och temperatur mätare på instrumentbrädan. Om "Coolant" tänds och slocknar inte, är detta en varning om att bilen kan vara låg på kylvätska. Om nålen på temperaturmätaren lutar mer mot "Hot" sidan, är det också ett tecken på att kylmediet är låga.
2

Dra över till sidan av vägen och stänga motorn. Låt den svalna i cirka 10 till 15 minuter. Överhettning kan uppstå när du kör uppför en backe eller köra luftkonditioneringen.
3

Lyft huven och kontrollera nivån kylvätska. Den kylvätsketanken ligger på passagerarsidan fram i motorrummet. Om vätskan kokar, gör ingenting tills den har svalnat. När kylmediet är säkert att kontrollera, notera om kylmediet är i "Cool /Full" linje på tanken. Om det inte är, kan detta vara ett tecken på ett läckage i kylsystemet. Ring för en reparation tjänst som hjälper dig vidare. Om det är en liten läcka, fyll behållaren med kylvätska eller vatten och köra bilen till en bensinstation för reparation.
Oljenivå
4

Kontrollera "Oil "lampa på instrumentpanelen och meddelandet där nålen pekar. Om det lutar åt lite, kan motorolja vara låg vilket kan leda till överhettning.
5

Dra över till sidan av vägen, stänga av motorn i minst 15 minuter för att kyla motorn nedåt sedan öppna motorhuven.
6

Dra ut oljestickan ur hölstret och torka av den med en ren trasa. Mätstickan typiskt ligger i centrum av motorn bakom oljelocket. Oljestickan
7

Sätt, dra ut den igen och notera om oljan är vid "Full" eller "Lägg till" märket . Den "ADD"-märket visar att olja behöver tillsättas. Byt ut oljestickan och fyll på motorolja till "FULL"-markeringen. Observera också om fläkten är igång om bilen blir överhettad. Om fläkten inte kommer på, ringa eller ta bilen till en automatisk tjänst butik för att fastställa orsaken till att motorn blir överhettad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66287.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.