Chevy Pickup Felsökning

Chevy har tillverkat många olika pickup-modeller. Grundläggande felsökning används för att avslöja vanliga mekaniska problem i alla modellerna. Varje Chevy truck kräver vätskor, bränsle, en gnista, förbränning och en fungerande överföring för att fungera. De modeller som tillverkas före 1995 inte använda ett datasystem och felsökning bygger på observationer. Modeller som tillverkas med datorsystem har en diagnostisk läsare att hjälpa till med felsökning. Även den diagnostiska läsaren är användbart, är mekanisk kunskap som krävs för att tolka informationen. Saker du behöver
Tändstift
Bensin
Startkablar
Batteri
Hammer
Visa fler instruktioner
1

Placera nyckeln i tändningen och starta bilen. Om motorn roterar men startar inte, det saknas antingen bränsle eller saknar gnista. Byt tändstift och testa igen. Om bilen inte startar, häll bensin i förgasaren och testa igen. Om bensinen fungerar, måste bränslepumpen bytas ut. Förgasaren eller bränsleinsprutningar kan också kräva rengöring och justering.
2

Testa den elektriska strömmen om motorn inte vev. Var uppmärksam på styrkan av instrumentbrädan tänds och radion. Ladda batteriet med startkablar från en rinnande fordon, starta sedan motorn. Om batteriet inte håller laddningen, ersätta den med en ny. Om ett nytt batteri laddas inte, byt generatorn.
3

Byt glödstiften på dieslar som inte startar. Kontrollera också att du tillåter kontakterna att värma innan du startar motorn. De flesta Chevy modeller har en lampa som indikerar när diesel är redo att börja. Lambdasonderna på fordon tillverkade efter 1996 också kan kräva ersättning om motorn inte startar eller stängs av under körning.
4 p Om motorn inte startar, men batteri och generator levererar ström, byt startmotorn. Hit startmotorn med en hammare för att testa för misslyckande. Effekterna kommer att tillfälligt låsa upp tänderna och låta startmotorn ska fungera.
5

Testa överföringen genom acceleration och retardation på en uncrowded sträcka av motorvägen. Om sändningen dyker, maler och hopp växlar, måste den servas så snart som möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67694.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.