Auto AC Kompressor Problem

Vanliga Luftkonditioneringskompressor problem är köldmedieläckor, elektriska fel kopplingen och inre mekaniska fel. Att veta orsakerna till dessa misslyckanden kan gå en lång väg att förhindra dem. Men om du har en kompressor misslyckande, i vetskap om skador som orsakats av felet är avgörande för en lyckad reparation. Byte av kompressorn ensamt kan inte lösa den bakomliggande orsaken till misslyckandet, och kan orsaka ett tidigt bortfall av den nya kompressorn. Läckor

Läckor i luftkonditioneringssystemet orsakas av felaktig tätning och slangar. Flera sälar i kompressorn kan misslyckas. Normal värme cykling kan orsaka sälarna att misslyckas. Heat cykling inträffar när systemet är uppvärmd under normal drift, och sedan svalna medan du sitter. Denna konstant värme cykling får tätningen att expandera något och komprimera när varmt, sedan krympa något när cool. Denna back-och-tillbaka expansionen gör att gummitätningen att gnugga på metalldelarna, och värmen cykla själv härdar gummit, vilket orsakar en förlust i täta capability.The vanligt symptom på detta är förlust av köldmedium under de kallare vintermånaderna, kräver en top-off av köldmedium i början av det varma vädret.

annan orsak till tätningen misslyckas är högt tryck byggs upp. Tryck byggs när systemet är överhettad, eller skärmen filtret i öppningsröret är delvis igensatt. Den vanligaste symtomet är ett system som kyler från början, men blir varmare som fordonet körs. Denna typ av fel kan orsakas av en underliggande sjukdom som inte kan botas med en tätning ersättare. Orsaken till överhettning problemet, eller delvis igensatt öppningsröret, måste hanteras under tätningsbyte, eller annat fel inträffar. Elektriskt kompressorn kan
Elektrisk

misslyckas på kopplingen. Kompressorn kopplingen är en elektromagnetisk anordning som ingriper med kompressorn till motorn. Denna elektromagnet kan misslyckas om lindningar av tråd i spolen blir överhettad och smälter, eller bryta. Detta gör att kopplingen till inte ingripa när den slås på. Den vanligaste orsaken till detta misslyckande är enkel ålderdom, men det kan också orsakas av en överhettning motor. När motorn blir överhettad, trycket i systemet stiger, och det blir svårt för kompressorn att fungera. Detta sätter påfrestningar på friktionsplatta av kopplingen och det börjar slira, vilket orsakar att den blir överhettad elektromagnet.
Mekanisk kompressor misslyckande.

Normal användning kommer att orsaka ett mekaniskt fel med tiden. Precis som i bilens motor friktionen orsakar slitage på delarna, så småningom de inte kan göra sitt jobb längre och kompressorn misslyckas.

Detta slitage kan avsevärt påskyndas av en överhettning motor. När motorn överhettas, förlorar kondensorn dess förmåga att frigöra värme precis som radiatorn gör. Detta medför att värmen i systemet, och trycket att stiga. Höga systemtryck orsakar kompressorn att arbeta hårdare för att flytta det högre trycket kylmediet, och värmen bygger på kompressorn också. Allt detta leder till onödigt slitage, och partiklar av metall som gått förlorad under denna slitage kommer att täppa öppningen röret och tvinga trycken ännu högre. När skadan är där och kompressorn misslyckas måste öppningsröret bytas tillsammans med kompressorn för att återställa normalt tryck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64207.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.