Felsökning av en 2005 Silverado Kraftöverföring Modul

Efter 1996 presenterade alla märken och modeller som säljs i USA den andra generationen av omborddiagnos. Bland många saker, det standardiserade del av programplaneringen och problemfri kodning i ett fordons drivlina styrmodul. Före 1996 kallades begagnade fordon datorer elektroniska styrenheter. Så, är processen att kontrollera en 2005 Chevrolet Silverado s PCM samma som andra samtida fordon. En dålig PCM utgör ett allvarligt problem. Modulen är ansvarig för kontroll av motorfel. Om det inte fungerar, kommer du inte få en förvarning om potentiellt allvarliga problem. Saker du behöver
OBD-II skanner
Överstrykningspenna
Visa fler instruktioner
1

Sammanställ en lista över OBD-II felkoder som arbetar endast med Silverado s PCM. Du kan hitta sådana koder i din OBD-II skanner handbok, liksom en Haynes reparationshandbok för 2005 Silverado. Om du inte äger en manual, kan du hitta de koder online gratis. De koder du söker efter omnämnandet "PCM" i sina definitioner. Till exempel betyder P0606 "PCM Processor Fault."
2

dig bakom Silverado s hjulet. Placera din forskning material ovanpå instrumentbrädan. Sedan tittar under instrumentbrädan för OBD-II-systemets dator port. Du hittar den här datalänkanslutningen intill vänster kick panel. Det kommer att avslöjas, och det kommer att vara på samma plats under 1500, 2500 och 3500 versioner av 2005 Silverado. Anslut OBD-II skanner till Silverado dator utlopp
3

. Slå på enheten, och slå sedan på Silverado elektronik. Beroende på ditt varumärke av scanner, du man måste också veva Silverado motor.
4

Titta på din OBD-II skanner skärm. Enheten kan inte ha varit förprogrammerad att automatiskt hämta felkoder. Om så är fallet, ange i ett "read"-kommandot. Det exakta sättet att göra detta är inte samma sak i varje märke av OBD-II-enheten, så rådfråga din scanner handbok för exakta anvisningar.
5

Titta på de koder hämtas av din enhet. Rådfråga undersökta materialet du kvar på toppen av instrumentbrädan, och ser endast för PCM-relaterade felkoder. Om du inte ser någon av dessa koder på din skanner, då din Silverado s PCM är funktionell utan problem. Om du inte hittar PCM-relaterade koder, ska du föra Silverado till en Chevrolet godkänd mekaniker. PCM, i bästa fall, kanske bara behöver omprogrammeras. I värsta fall kan det behöva bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66973.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.