Felsökning en tvåtaktsmotor Reed Valve

Reedventiler på en tvåtaktsmotor tenderar att vara något temperamentsfull, eftersom det inre arbetet i församlingen är mycket känsliga. Om delar är skadade eller slitna, kan de påverka direkt luft /bränsleblandningen från förgasaren, som sedan skadar motorns prestanda. Emellertid är tungventiler värda ofta den tid det tar att felsöka, eftersom konstruktionen skär av backflöde och gör förgasning effektivare i en två-taktsmotor. Lösa många av problemen med reed ventiler inkluderar eliminera andra frågor som kan orsaka fel. Saker du behöver
Skruvmejsel
skiftnyckeln
butik trasa
Hylsnyckel och uttag
Visa fler instruktioner
1

Slå på motorcykeln eller scooter motor och få det att fungera, om möjligt. Vänta ungefär fem minuter för motorn värmas upp. Dra på gasen för att se om förgasaren svarar korrekt och snabbt. Stäng av motorn. Stäng av bränsletillförseln av.
2

Använd en skruvmejsel för att koppla bort banjo klämman som håller förgasaren till intaget slangen ansluter till tungventilen grenröret på motorn. Dra förgasaren fri och koppla bort bränsleledningen är ansluten till sidan av den. Använd en skiftnyckel för att koppla bort bränsleledningen.
3

Håll i änden av bränsleledningen i handen med en trasa och vrid långsamt bränsletillförseln för att se om bränslet flödar ordentligt. Stänga av den när bränslet börjar spilla ut på trasan.
4

Placera förgasaren och bränsle linje åt sidan. Skruva banjo bulten som håller intaget slangen till tungventilen grenröret. Sätt slangen och klämmor åt sidan. Titta inuti vass ventilförgreningsröret att upptäcka eventuella tecken på skador på de inre vass kronblad. Använd en hylsnyckel och uttag för att ta bort grenröret från motorns luftintag.
5

Dra vass ventilförgreningsröret isär för hand när den är lös från motorn. Ta ut de gamla vass kronblad och ersätta dem med en ny uppsättning. Re-bolt ihop grenröret till motorn igen med hylsnyckel. Skruva på intaget slangklämman efter ominstallation av slangen.
6

Anslut bränsleledningen till förgasaren och installera om förgasaren till intaget slangen. Dra den säkra klämman på slangen låsa förgasaren på plats. Vrid bränsleflödet på igen. Vrid motorn igen och prova ut svaret. Ta motorcykeln eller skoter för en åktur för att testa prestandan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67436.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.