Hur man isolera en dålig tändspole på en 2006 F-150 med en 5.4L V8

Ford F-150 var en relativt enkel maskin som inte ens se fördelarna med bränsleinsprutning fram till 1987, men från och med slutet av 1990 gick Ford på en elektronisk kontroll vurm. Ett system i synnerhet har gett F-150 ägare huvudvärk sedan dess release: spolen-on-plug tändsystem. Ford konstruerade detta system att ge pickup mer makt, samtidigt sänka utsläppen och bränsleförbrukningen. Det läggs också ett nytt problem: den beryktade "Cylinder X Misständning" kod. Detta system har åtta spole förpackningar i totalt, så isolera den misslyckade tändspolen på 5,4-litersmotorn kan vara lite knepigt. Saker du behöver
OBD-II skanner
platt skruvmejsel
Ratchet
Socket
icke eldrivna testlampa
Spark testare
Visa fler instruktioner
Identifiera Cylinder
1

Anslut OBD-II-skanner i datalänkanslutningen på nedre förarsidan av instrumentbrädan. Stäng truckens tändning till "Run" läget, men starta inte tändningen. Börja skannerns scan funktion och observera när den ansluter till lastbilens datorsystem.
2

Läs koderna som visas på OBD-II-skanner. Skannern kommer att beskriva en kod som "Misständning Cylinder nr X," med "X" representerar cylinder som har en bränning problem, om det är en enda misständning. A "flera feltändningar" kod innebär att det finns ett problem annat än en enda spole pack.
3

Jämför cylindern numret som finns på skannern med layouten på F-150s motor. Ford numrerade cylindrarna 1-2-3-4-8-7-6-5, med början från den främre passagerarsidan av motorn och medsols runt motorn. Detta identifierar vilken spole kräver testning. Addera Testa Misslyckades Coil
4

Verifiera spolen sele pack ledningar är inkopplad Om selen är inkopplad, säger " duh, "slap din panna med handflatan, koppla in den och kontrollera driften av F-150. Om selen är ansluten eller fortsätter att ha en misständning efter koppla in den, fortsätt med testprocessen.
5

Bänd uppåt på passagerarsidan dörren instegsskydd panel med en platt skruvmejsel för att lossa dess klämmorna, ta bort panelen. Öppna dörren säkringen panelen på passagerarsidan kick panel genom att öppna den tills det är vinkelrätt mot kick panel, sedan dra sina böjda flikar från kick panel. Bänd utåt på mitten stiftet på pin-typ klipp på övre hörn kick panel med en platt skruvmejsel, bänd upp klippet från kick panel. Ta bort kick panel.
6

Ta bort de två skruvarna som håller tröghetsomkopplare med ett Ratchet och uttag, och dra tröghetsomkopplare bort från sitt fäste tills du kan komma åt sitt kabelnät. Bänd uppåt på låsspärr tröghetsomkopplare kabelnät, dra sedan ur selen.
7

Starta motorn och låt den stall. Detta eliminerar allt bränsle från ledningarna, inte tillåter trucken att starta under testprocessen
8

Dra ledningsnätet från overksamma spolpaketet och titta på det med låsfliken nedåt;. Den pin på vänster är den "Ign Start /Kör" stiftet och en på höger sida är det "COP" stift. Titta på drivlinan styrmodulen placerad under huven och tillkännagivandet finns tre kablage inkopplat i det. Selen på förarsidan av lastbilen är motorns kabelstam. Motorn har fyra rader av ledningar. Trådarna sele närmast toppen består av stift 1 till 17, från höger till vänster. Den andra raden ner hus stift 18 till 33, från höger till vänster. Den tredje raden innehåller ned, från höger till vänster, stift 34 till 50. Den sista raden av trådar på selen hus stift 51 till 66, från höger till vänster.
9

Bestäm stiftet på PCM som matchar upp med spolpaketet du arbetar på. Cylinder 1 använder stift 17, cylinder 2 använder stift 11, cylinder 3 använder stift 12, cylinder 4 använder stift 14, cylinder 5 användningsområden stift 10, cylinder 6 använder stift 15, cylinder 7 använder stift 16, och cylindern 8 använder stift 9

10

Touch ena änden av en icke-driven testlampa till "Ign Start /Kör" stift i spolpaketet kabelstam, kontakt i andra änden av testet lampan till motsvarande stift på PCM för att spolpaketet, som fastställts i föregående steg. Du kan sticka PCM tråd med den vassa änden av testet lampan eller använd en tunn sond fastsättning på slutet av testet lampan att få kontakt med PCM stift inuti selen.
11

Veva motor och titta för testet lampan att pulsera kontinuerligt. Om testet ljuset konsekvent blinkar, det finns en puls kommer från PCM till spolpaketet, och du kan gå vidare till nästa steg. Om det inte finns någon blinkar, eller det är inkonsekvent blinkar är problemet i ledningar eller drivlinan styrmodulen inte spolpaketet.
12

Vrid tändningen till "Off". Avlägsna skruvsäkringssystem spolen med ett Ratchet och uttag. Dra spolen av motorn med en lätt vridande rörelse. Tryck på ena änden av en gnista testare inuti spolen, vill ett tändstift går. Tryck ned den andra änden av testaren på tändstiftet. Justera gnista testare till ett gap på mellan 0.040 och 0.050 inches. Instruera en assistent för att starta motorn när du tittar på gnistan i testaren. Om gnistan är en blåaktig vit, problemet är i ett annat system, såsom bränsle eller luftintag. Om gnistan är en röd eller orange färg, misslyckades spolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68575.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.