GMC Trucks: Felsökning Starter Problem i en 5,7 liters motor

När du försöker starta motorn i 5,7-liters GMC men allt du hör är ett klickande ljud eller din motor blir över mycket långsamt, har du förmodligen en fråga med starter. Men först måste du utesluta de komponenter som skickar ström till lastbilen sedan testa starter för att säkerställa att motorn inte har brunnit upp. Om du inte tar bort batteriet och tändningen först som potentiella gärningsmän, kan du inte slutgiltigt avgöra om startmotorn är dålig. Saker du behöver
Bakning Wrench soda
ställa
Startkablar
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Ta det positiva och negativa batterikabeln kontakterna från batteriet med en skiftnyckel och rengör dem med en blandning av bakpulver och vatten. Ta bort all batterisyra från batterikontakterna återansluta dem sedan ordentligt. Försök att starta GMC.
2

Anslut startkablar till din GMC batteri anslut sedan den andra änden av startkablar till batteriet på ett arbetsfordon. Ändarna av kablarna är färgkodade. Den röda kabeln går till batteriets kontakt, och den svarta kabeln går till den negativa batterikontakten. Slå på fungerande bil och sedan försöka slå på din GMC. Om fordonet startar, byt ut den defekta batteriet.
3

Lokalisera de två stora metall inlägg på baksidan av startmotorsolenoiden. De låsbara bultar på huset av startmotorn. Kortsluta de två metall stolpar med en skruvmejsel genom att trycka båda postningar tillsammans med skruvmejseln s metallblad. Se till att du bara vidrör plasthandtag för att undvika att bli chockad som gnistor är vanligt. Ha en medhjälpare försöker starta GMC. Motorn i startapparathuset bör starta upp men inte koppla motorns. Om den gör det startar, startmotorn fungerar korrekt. Byt startmotorsolenoiden. Om det inte snurrar eller det låter mycket grov, byt startmotorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65915.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.