Hur vill kolla upp avgasreningssystemet på en Cadillac

för att hålla kontroll föroreningar, kräver Naturvårdsverket ett universellt system för On-Board Diagnostics-Second Generation (OBD-II). Regeln påverkade alla fordon som säljs i USA börjar 1996 och sträcker sig fram till nutid. OBD-II-systemet gör mer än att bara kolla för Cadillac motorproblem, det interagerar med en rad olika sensorer placerade över hela Cadillac. Detta inkluderar både tankning och utsläpp system. Som med motorn, när ett problem blir bestående, kommer Cadillac interna dataregister instansen genom att tilldela en OBD-II-kod. För att komma åt dessa koder behöver du OBD-II-kompatibel hårdvara, som en handhållen skanner. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Leta upp din Cadillacs anslutning datalänk (DLC) på nätet. DLC är din anslutning till din Cadillac interna dator, som annars kallas drivlinan styrmodulen (PCM). Dock är DLC utloppet inte ligger på samma ställe på alla bilar. Till exempel har en 2010 Escalade det under instrumentbrädan och längst till vänster. A 2004 XLR har det sitter under ratten. I de flesta fall är det någonstans under instrumentbrädan på förarsidan.
2

Anslut OBD-II skanner till din Cadillacs DLC utlopp. Hamnen har platser för att rymma en 16-stiftkontakt, som kommer att vara i slutet av skannerns diagnostisk kabel. Addera 3

Slå på skannern. Sätt in nyckeln i din Cadillac tändning och slå på det elektriska systemet. Detta kommer att "vakna upp" Cadillac s PCM. För vissa märken av diagnostisk hårdvara, är det inte tillräckligt, och du kommer att behöva köra Cadillac motor också.
4

Vänta 1 till 2 sekunder som din scanner gränssnitt med din Cadillacs PCM. Om din exakta märke av skannern är förinställd för automatisk hämtning, bör då OBD-II koder visas på skannerns display. Om du använder en skanner som säljs utan sådan programmering, måste du knappa in en hämtning kommando själv. OBD-II-skannrar är inte alla lika. De skiljer sig med varumärket, med olika layouter och konfigurationer knappen. Exakta instruktioner finns i bruksanvisningen för din enhet. Felkoder på en separat bit papper
5

Copy. Du behöver inte göra detta om din skanner har USB-anslutning och dator drivrutin. Gör en lista, men av alla koder på din skanner som inte börjar med "C", "U" eller "B" Du letar efter "P"-koder, som täcker både motorn och utsläpp systemen.
6

Placera en stjärna eller asterisker bredvid de "problem" koder. Skannern kommer att ha en metod för att skilja mellan "problem" och "pending" koder. "Trouble" koder är vanliga problem. De är så täta att din PCM har aktiverats ljuset kontrollera motorn som ett sätt att få din uppmärksamhet. "Pending" koder har skett mindre ofta, och de inte aktivera några lampor på instrumentbrädan varning.
7

Slå upp OBD-II kodande definitioner. Det kommer att finnas två uppsättningar som du behöver för att hitta. Alla post-1996 fordon använder generiska OBD-II-koder. General Motors (GM) har ytterligare koder tänkt att komplettera de OBD-II-standardiserade sådana. Generiska koder ingår i de flesta OBD-II skanner användarens handböcker. GM koder kan hittas på nätet utan kostnad, men de finns också i modell-specifika och året-specifik Haynes verkstadshandböcker. Ingen av GM bruksanvisningar ska omfatta antingen uppsättning koder.
8

Läs igenom de kodande definitioner. Inte alla av dem behandlar utsläpp eller bränslesystemet. Stryk under de koder som har anknytning, som de beskriver avgasproblemen gas omdirigering. Din lista nu bör erbjuda en rad prioriteringar, bör du välja att felsöka problem själv. Om du väljer att engagera en mekaniker, kommer din lista har sparat dig för att betala diagnostiska avgifter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67047.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.