Hur jag reparera en 1996 Neon?

Den 1996 Dodge Neon dator skapar och lagrar motor koder eller numeriska indikatorer på problem med motorn. Varje nummer har en mening. Till exempel betyder Code 24 "gasspjällssensorn utanför intervallet." Åtkomst och identifiera dessa koder är det första steget för att reparera en '96 Neon. En servicetekniker på en Biltema kommer att göra det åt dig, eller du kan göra det själv. Efter att diagnostisera problemet, rådfråga din bruksanvisning eller en reparation guide för att hantera den. Instruktioner
1

Sätt in nyckeln i tändningslåset och förvandla din bil på men inte engagera motorn. Din radio och lampor streck bör komma på, men bilen ska inte vara igång.
2

Hitta "check engine" lampan på instrumentbrädan. Detta ljus blinkar ett antal gånger åtskilda av en paus och sedan följt av blinka igen ett visst antal gånger. Till exempel nämnde Code 24 ovan kommer att blinka på detta sätt: flash, flash, paus, flash, flash, flash, flash
3

vända bilen på och av på detta sätt:. På, av, på, av, på. Gör detta inom fem sekunder för att komma åt motorn koder. Din bil slutar cykeln i läge "på" så att du kan läsa "check engine" light. Notera motorkod som blinkar. Om din Neon har flera fel, kommer mer än en kod visas. Skriv ner dem.
4

Konsultera en Haynes bil handbok för en komplett lista över koder motor fel och deras betydelser, eller besök ditt lokala bildelar återförsäljare. Motor koder finns på nätet samt på troublecodes.net. Kontrollera avsnittet Resurser för en länk till webbplatsen.
5

Köp delarna för att reparera det identifierade problemet på din lokala Biltema eller on-line. En säljare kommer att hjälpa dig att välja speciella verktyg behövs för reparation.
6

Följ säkerhetsanvisningarna noggrant innan du börjar ditt projekt. Låt motorn svalna innan du utför underhåll. Se till att din Neon är säker om på domkrafter. Dra i nödbromsen för att förhindra rullning. Bär inte löst sittande kläder, eftersom det kan fastna i de rörliga delarna i en motor som är igång. Ta aldrig en kylarlocket medan motorn är varm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65305.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.