Felsökning av en Ford 302 Bränslesystem

Bränslet som används med Ford 302 motor är en ganska okomplicerad systemet jämfört med motorns övriga system. Bränslet består huvudsakligen av bränsleledningar, bränslepump, insugningsröret och förgasaren. Dock är en ofta förbisedd komponent luftfilterelementet, eftersom förgasaren hämtar sin luft genom den. Lyckligtvis kan den stora majoriteten av problem i samband med bränslesystemet snabbt lösas genom att kontrollera var och en av dessa komponenter. Saker du behöver
Starkt ljus
bilens instruktionsbok
Wrench
Aerosol förgasare renare
Visa fler instruktioner
1

Exponera luftfilterelementet till ett starkt ljus och bestämma om ljus kan ses genom elementet. Placera ljuskällan bakom elementet och observera något ljus från den motsatta sidan av elementet. Byt luftfilter om ljuset inte tränger elementet.
2

Byt bränslefiltret åtminstone så ofta som Ford rekommenderar. Konsultera angivna intervallet i fordonets bruksanvisning, som intervallet varierar med året av 302 motorn.
3

Undersök bas för läckor i förgasaren, bränslepumpen sitter på förarsidan av motorn och hela längden av bränsleledningarna.
4

Kontrollera förgasaren s fästskruvar och insugningsröret s kvarhållande bultar sitter löst med en skiftnyckel.
5

Rengör förgasaren med aerosol förgasare renare genom att noga följa tillverkarens anvisningar.
6

Fyll bensintanken med enbart bensin betyget på lämplig oktan. Bestäm motorns kompressionsförhållande genom rådgivning antingen fordonets bruksanvisning eller motorns specifikationer manual. Använd 87 oktan om kompressionsförhållandet är 9,5-till-1 eller lägre. Använd 90 oktan om komprimeringen ransonen är 10-till-1. Använd 91 eller högre oktantal om komprimering ranson är högre än 10-till-1.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65406.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.