Hur man diagnostiserar en defekt generator

Laddsystemet i din bil eller lätt lastbil består av batteriet, generatorn, och den tillhörande ledningar. Korrekt diagnos av generatorn omfattar provning och inspektion av hela avgiftssystemet. En svag eller defekt avgiftssystem kan resultera i minskad motorprestanda och elfel systemet. Det kan också skada batteriet och /eller katalysator. Testning är väl inom den genomsnittliga hem mekaniker förmåga, och kräver grundläggande verktyg för att slutföra. Saker du behöver
Automotive kretsprovare Review, Digital volt /ohm mätare Kundservice manuell
Visa fler instruktioner
1

Testa batterispänningen genom att fästa leder från digital volt /ohm mätare till batteripolerna. Den minsta batterispänning för korrekt drift av elsystemet är 12,5 volt, med tändningsnyckeln i läge OFF. Om batterispänningen är lägre än detta, ladda batteriet innan ytterligare tester för att eliminera felaktiga resultat.
2

Test för batterispänning på den stora ström-ledningar på baksidan av generatorn. Batterispänningen måste vara närvarande här att vända fältspolarna på i generatorn. Om spänningen inte är närvarande, kontrollera säkringar och ledningar för öppna kretsar.
3

Starta motorn och testa spänningen på batteriet med motorn igång. Det bör vara 13,5 volt till 14 volt om generatorn fungerar korrekt. Vrid strålkastarna på helljus, och värmefläkt hastighet till hög. Spänningen bör vara stabila, eller stiga något, för att möta den ökade efterfrågan av elektriska tillbehör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64711.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.