Min GMC Pickup startar inte

General Motors Corporation (GMC) är en division inom General Motors, Inc. som tillverkar en mängd olika mickar, skåpbilar och terrängbilar. Som av 2010, är ​​GMC tillverkar tre raggningsrepliker: Sierra, Sierra Heavy Duty, och Canyon, även om de också har några pensionerade raggningsrepliker. Precis som med andra mickar, kanske de GMC pickups kräver felsökning ibland på grund av problem med att starta. Det finns några kontroller du kan göra innan du ringer en professionell. Instruktioner
1

Försök att starta motorn genom att placera nyckeln i tändningslåset för din GMC pickup och vrida den. Om knappen inte tänds alls, kanske rattstången inte låsas. Vrid ratten åt vänster och sedan höger. Du bör höra ett klick när den är låst. Vrid nyckeln igen.
2

Vrid nyckeln till "Tillbehör"-läge. Titta på bränslemätaren. Om bränslet är låg eller tom, kommer bilen inte startar. Om detta är fallet eller om du är osäker på om mätaren är korrekt, lägg en gallon av rätt bränsle till bränsletanken. Försök att starta din GMC pickup igen.
3

Fyll en enkel diagnostisk kontroll på batteriet. Med nyckeln i "Tillbehör"-läge, stäng av innerbelysningen eller strålkastare. Titta och se om ljusen är tända. Om de inte vänder om i "Tillbehör"-läge, är batteriet sannolikt problemet. Batteriet i din pickup kan behöva jump-startade, laddad, eller till och med bytas.
4

Kontrollera vätskenivåer. Läs din instruktionsbok för att lokalisera transmissionsolja, kylvätska och mätstickor olja. Dra i spaken och öppna huven. Kontrollera nivåerna av varje vätska, vilket gör att varje fylls till rätt nivå. Om vätskor är för låga eller tom, kan motorn skadas eller har problem med att starta.
5

Lyssna på alla ljud som kan tyda vad problemet är när du försöker starta bilen. Om din pickup startar kortfattat men sedan stängs av, kan det finnas ett problem med bränslesystemet. Klickande ljud kan betyda din förrätt behöver ersättas, och inget ljud kan betyda din tändningslåset behöver bytas.
6

Tow din GMC pickup eller har det bogseras till en verkstad eller återförsäljare som kommer att vara kunna utföra mer omfattande diagnostik och reparation. Kontakta en GMC återförsäljaravtal med frågor om de specifika mekanik en GMC pickup. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66375.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.