Hur man testar en Ford EDIS Tändspole

Ford EDIS (Electronic Distributör-mindre Ignition System) använder en uppsättning spole förpackningar till brand tändstiften. Precis som de mer traditionella fyllda e-core och olja spolar, fungerar denna spolpaketet på principen om magnetisk induktion. Enkelt uttryckt, när en ström leds genom den primära lindningen hos spolen, utvecklar ett magnetfält runt spolen. När strömmen stängs av, kollapsar magnetfältet och inducerar en hög spänningstopp i sekundärlindningen. Denna höga spänning spik är den gnista som eldar blandningen luft bränsle genom att hoppa gapet på tändstiftet. Saker du behöver
Vehicle servicemanual
Kopplingsschema
Automotive kretstestare Review, Digital volt /ohm mätare
Visa fler instruktioner
1

Hänvisa till EDIS tändsystem kopplingsschema finns i servicemanualen. Efter detta diagram, identifiera makten och jordledningar för de individuella spolarna i spolpaketet. Om makten
2

Test, på spolens kabelförbindningar, med fordonsindustrin kretsprovare. Både strömmen och jordledningar bör testa positivt för makten med nyckel på och motorn inte är igång. Om strömmen inte tillförs till spolen, kontrollera säkringarna för tändsystemet placerad i under-huven kraftdistribution blocket (säkringsblock). Om strömmen är närvarande vid spolen på strömkablarna, men inte på jordkablar, har spolpaketet en öppen krets. Byt ut den vid behov.
3

bort den elektriska kontakten och testa varje spole för motstånd med digital volt /ohm mätare. Jämför värdena från de beständighetstester specifikationerna i servicemanualen. Resistance specifikationer variera från år till år, och motor till motor. Servicemanualen för just din Ford fordon kommer att lista de rätta egenskaperna för din motor och årsmodell. Alla läsningar som faller ut ur det specificerade motstånd intervallet indikerar en defekt spole. Byt ut vid behov.
4

Testa varje spole sekundära kretsar för kortslutning genom att sätta den digitala volt /ohm mätare till "Kontinuitet Test" och röra varje eluttag tråd med en bly, medan du håller den andra ledningen mot metallspiralen fästet. En indikation på kontinuitet bevisar spolen sekundära är kortsluten till jord. Byt ut vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64710.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.