Min Taklucka Kommer inte fungerar efter att batteriet kopplats bort

Felsökning elektriska problem med bilens taklucka kan vara svårt. De kabelhärvor är undangömt i dörrar och tak vilket gör dem svåra att arbeta med. Diagnos systemet ska börja med den vanligaste eller troliga orsaken och framsteg till den minst sannolika orsaken. Kontrollera batteriet och säkring krets, om båda komponenterna är i gott skick gå vidare till takluckan switch. Slutligen, kontrollera att motorn är i gott skick. Uppsök en kvalificerad mekaniker om du inte är säker på att göra dessa reparationer på egen hand. Saker du behöver
Wire strippor
Digital Volt Meter
Extra kabel
Skruvmejslar
Standard socket och ratchet set
Visa fler instruktioner
1 < p> Anslut batteriet om det har kopplats bort. Verifiera batteripolerna är rena och fria från korrosion. Kontrollera att kablarna är ordentligt anslutna och på rätt plintar. Leta jordanslutningen på chassit och kontrollera att det är rent och ordentligt. Retest takluckan krets när batteriet kablar och kontakter är rena och ordentligt anslutna. Batterispänningen bör vara större än 12-volt
2

Lokalisera säkringen under förarsidan konsol,. Se din instruktionsbok för exakta detaljer. Kontrollera säkringen för att se om den blåses genom mätning av resistansen genom säkringen. En bra säkring visar 0-ohm motstånd. En trasig säkring med ett motstånd som är större än 20.000 ohm, är en indikation på hög ström i kretsen. För mycket ström kan resultera från en kortslutning i kablar eller ett hinder i takluckan spåren. Kontrollera att ledningarna är fria från korrosion och nötning. Verifiera taklucka spåren är fria från skräp. Om det behövs, byt ut säkringen. Testa igen takluckan.
3

Vrid tändningslåset off. Leta takluckan switch. Ta bort omkopplaren. Skär en bit tråd en fot lång och skala av isoleringen från ändarna. Omkopplaren kommer att ha en öppen terminal, en sluten pol och en gemensam klämma. Anslut kabeln mellan nära terminalen och den gemensamma terminalen. Takluckan ska börja stänga. Anslut kabeln mellan den öppna terminalen och den gemensamma terminalen. Takluckan ska börja öppna. Om takluckan öppnas och stängs med det installerade bygel tråd då det finns ett problem med omkopplaren. Byt ut brytaren.
4

Ta försiktigt headliner och överljus. Leta takluckan motorn och koppla ur motorn elektriska kontakten. Ta bort skruvarna som håller fast motorn vid konsolen. Ta bort motorn och placera den på en provbänk. Anslut den positiva terminalen till plus batteriet och anslut den negativa polen till minus batteri. Motorn ska fungera och snurra fritt. Om motorn inte fungerar, reparera eller byt ut vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66293.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.