Hur man kör en bil till Återställ Check Engine Light

Bilar en generation sedan var mycket lättare att reparera än de på vägarna i dag. Tillsatsen av komplexa utsläppsbegränsande system och införlivandet av mikroprocessorer för att hantera allt från bränsleeffektivitet till förarsätet ståndpunkt innebär att reparera moderna bilar nästan kräver en examen i datateknik. Sedan mitten av 1980-talet, har fordon som utrustats med en diagnostisk dator som övervakar funktionen av alla dessa system. Merparten av tiden, utför den sin funktion osynligt. När datorn känner av ett fel, men varnar det föraren genom att belysa Check Engine Light (CEL) på instrumentpanelen. Ägarmanualer varnar för att när detta tänds, ska du stanna omedelbart och sluta att undvika skador på engine.The fel allt från enkla problem, som en saknad gas tanklock, till problem som kan orsaka stora skador på en motor i stunder. Det finns också dokumenterade fall av falska koder och slumpmässigt genererade felkoder. I pre-1996 fordon ett fel kunde identifieras med "läsning" mönstret av blinkar när tändningen först slås på, men det är inte längre fallet. På dagens bilar ägare måste använda en kodläsare att extrahera felkoder som lagras i den diagnostiska datorn. Först då kan den CEL återställas säkert. Saker du behöver
OBD-kodläsare
Visa fler instruktioner
1

Läs OBD (omborddiagnos) felkoder från den diagnostiska datorn. OBD kodläsarna är allmänt tillgängliga och billiga, och många bildelar butiker kommer att kontrollera koden utan kostnad (de också fylla de delar som behövs).
2

Forskning koden för att avgöra hur allvarlig felet . OBD-II-koder är standardiserade fyrsiffriga nummer föregås av bokstaven "P." Vissa fel är uppenbarligen mindre, såsom en lös gas cap. Vissa är uppenbart falska, som en varning om att sidan airbag-sensorn har skadats på ett fordon som inte har några sidokrockkuddar. Övriga fel orsaka att fordonet körs ineffektivt eller överträffa konstruktionsgränserna för utsläpp, men kan ignoreras tillfälligt. Stora störningar kräver omedelbar uppmärksamhet.

Delar butikspersonalen kan ha råd, eller ägare kan forska koden på Internet.
3

Bestäm om felet är ett falskt varning och ignorera det kommer inte skada fordonet. Om så är fallet, koppla bort batterikabeln från pluspolen --- den ena med den röda plastkåpan --- och låt bortkopplad en halvtimme. Efter inkoppling av batteriet kabeln ljuset kommer att ha gått ut i de flesta fall. Var medveten om att det inte finns någon garanti för att det kommer att stanna av.
4

Reparation stora problem som refereras av felkoden. Ljuset slocknar av sig själv efter att felet har åtgärdats. Det kan ta två eller fler, startar motorn för att återställa ljuset.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65026.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.