Tecken och symptom på en trasig krängningshämmare

En krängningshämmare fungerar som en vridfjäder som förenar höger hjul till vänster hjul på antingen den främre eller bakre delen av fordonet. Om båda hjulen rör sig vertikalt upp och ner på samma gång, inte aktivera vingla bar inte eller ger tryck. När hjulen rör sig upp och ned oberoende av varandra, till exempel i en hård sväng till vänster eller höger, kan den krängningsstång motstå rörelse och försöka upprätthålla ett stabilt tillstånd mellan hjulen. Den krängningshämmaren motverkar fordonets tendens att luta. Ett fordon ägare kan diagnostisera en trasig krängningshämmare genom att veta de tecken och symtom som de producerar. Visuell inspektion

Det bästa sättet att hitta en trasig krängningshämmare innebär en visuell inspektion av fjädring. Den krängningshämmaren förbinder den nedre systemet länkarm till huvudramen järnväg. Den krängningshämmaren ser ut som en tjock, vinklad stång, med bussningar på varje ände. En trasig krängningshämmare kommer att hänga ner från en av dess anslutande lederna. Det kan ses lättare om fordonet har lyfts upp på pallbockar. Dra ner på krängningshämmare kommer att avslöja om den har brutit loss vid vara gemensam. Detta gäller för både främre och bakre barer vingla.
Rough Styrning

En trasig gungning kommer att orsaka ett tillstånd som kallas "understyrning." Detta händer på grund av tryckförlusten på suspensionen, vilket leder till instabilitet under körning. Effekten av rattrörelser kommer att orsaka mer kraft för att vända bilen, påverkar dess "känsla" eller manöverförmåga. Fordonet kommer att visas grötig eller långsamt att återhämta sig från även små svängar. En trasig bakre krängningshämmare kommer inte att tillåta bakhjulen att spåra ordentligt, vilket resulterar i en fördröjning svar, även påverkar styrningen.
Överdriven Lean

En trasig vingla bar på främre eller bakre kommer att orsaka ett tillstånd som kallas "roll-under." Detta händer under en tät, snabb sväng där en fjädring fjäder komprimeras, vilket gör det motsatta upphängningsfjäder att lyfta upp. Den plötsliga överföring av tyngd pressar ner på den yttre däcket, vika sidoväggen under sig själv. Fordonets kaross och chassi kommer också flytta och luta farligt över, tills det återvinner från sekelskiftet. Ibland bilen kommer att återhämta sig och fortsätta att svänga från sida till sida.
Noise

En trasig krängningshämmare kommer också att visa sig under när du kör över en ojämn eller tvättbräda- som vägbanan. En skrammel eller clunking ljud kommer att härröra från det främre eller bakre fjädring. Bruten vingla barer kommer att avge knackar och skrapande ljud över gropar och dalar, ibland rytmiskt. Detta händer när en krängningshämmare bussning gemensamma svänger fritt utan stöd och slår i chassits ram eller kontrollgruppen.
Oregelbunden Hantering

Alla oberäkneligt köregenskaper i kombination med högt metalliskt ljud kommer att peka på en trasig främre eller bakre krängningshämmare. Sådana köregenskaperna kommer att dyka upp som skruvat, alltför magert i svängar, vandrande, hård styrning och en lätt känsla till den bakre delen av fordonet. En trasig bakre krängningshämmare kan orsaka en märkbar "fishtail" tillstånd, där den bakre delen av fordonet lutar kraftigt och studsar framifrån rattrörelser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68028.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.