Varför Flicker Mina Strålkastare när jag kör?

Strålkastare är makthungriga enheter. Kombinerat med strålkastaren inneboende synlighet, kommer detta attribut gör ofta en bils varselljus de första komponenterna för att drabbas av elektriska systemfel. Dessa fel kan vara allt från en dålig plats, till en inte generatorn till en enkel slipade tråd. Problemet är värt att titta in, eftersom flimrande strålkastare kan indikera ett allvarligt fel i ditt elsystem. Lösa kontakter
p Om strålkastarna bara verkar flimra på och av på måfå - speciellt vid körning över ojämna vägar - då problemet är nästan säkert en lös kontakt eller glödlampa. Lösa anslutningar kan vara allt från ledningsnätet på strömbrytaren, för att de på strålkastarna till en på gruppcentralen. Lösa säkringar och glödlampor strålkastare är också en möjlighet.
Bad Wiring

Strömmen som flyter genom strålkastare ledningar sätter den under en hel del stress. Den stressiga konstant hög ström flöde kombinerat med värme i motorrummet, oavsiktlig veck och böjning och nötning på närliggande föremål kan lätt orsaka en tråd antingen bryta internt eller slipas på ramen. Detta tillstånd är den enda andra en kan orsaka slumpmässiga flimmer.
Starter Switching

En konstant och regelbunden till-från flimmer kan vara resultatet av en dåliga strålkastare relä eller strålkastare switch. Reläer är i grunden elektromagnetiska växlar: När man misslyckas, kan det ständigt öppna och stänga som den nuvarande dragningen genom den stiger och sjunker. Intern switch misslyckanden kan göra samma sak, men de är något mindre benägna än ett dåligt relä.
Tillbehör dragningskraft

Massiva stereoanläggningar är ökända för att orsaka strålkastare pulsering - vissa människor även gillar detta, eftersom strålkastarna dämpas svar på basen träff. Dock kan allvarliga fel i andra komponenter orsakar även överskott av strömförbrukning. Många komponenter på gränsen till misslyckandet kommer att bygga upp värme och motstånd, sedan stänga som intern resistans övervinner ineffekt. Motorkylfläkten är ökända för detta tillstånd, men en dålig bränslepump, luftkonditionering kompressorkoppling, elektriska blocket och värmare kabinen, och även vindrutan motorer torkarblad, kan orsaka en intermittent strömförbrukning.
Misslyckades Generator

Generatorer kommer generellt att misslyckas på ett gradvis sätt, men det kommer inte alltid vara fallet. De flesta generatorer använder en inbyggd spänningsregulator för att hålla produktionen i jämn 14,2 volt eller så. En brist spänningsregulator av generator dioder kan snabbt spik och släpp spänningen, vilket leder till antingen regelbundet eller slumpmässigt flimmer, beroende på vad som är trasigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68313.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.