Tecken på en felaktigt Working Vent Solenoid

Ventilen magnetventil styr elektroniskt förångaren (EVAP) Utsläpp System genom att förhindra bensinångor från att släppas ut i atmosfären. Drivlinan styrenheten (PCM) övervakar uppbyggnaden av bensinångor inne i bränsletanken och hela bränsleledningen. När rök uppbyggnad till en överdriven nivå, är ventilen solenoiden ingrepp med PCM. Felkod

Det vanligaste tecknet på en felaktigt arbetar vent solenoid är en felkod som visas på instrumentbrädan eller instrumentpanelen. Beroende på bilens tillverkaren, eller den felkod P1451 kontrollera motorn varningslampa visas. Fordonets ägare kan bara avgöra om ventilen solenoiden orsakar felkod eller varningslampa genom att ta den till en auktoriserad tekniker och med fordonet placerat på en diagnos scanner.
Höga utsläppsnivåer Test

En dåligt fungerande ventil magnetventil avger ovanligt höga utsläpp under testningen. Detta beror på att bensinångor inte sänds genom ventilen solenoiden. Denna uppbyggnad av rök inne i bränsleledningarna kan också orsaka att fordonet misständningar eller stall.
Läckande Vents

En dåligt fungerande ventil magnetventil också kan vara spåras tillbaka till en läcka i systemet. En läcka kan tillåta luft att komma in i bränsleledningar, skapar luftfickor i hela bränslesystemet. Fordonet kommer då stanna tillfälligt. Läckaget kan spåra tillbaka till en av slangarna till bränsleledningarna, som en följd av ventilationskåpan solenoiden återstående något öppen,. Eller en felaktigt åtdragen tanklock
Motor Hosta eller Choking

Ett annat tecken på en dåligt fungerande ventil magnetventil är när fordonets motor hostar eller drosslar vid tändning. Denna tändning problem orsakas av tillräckligt med bränsle in i bränsleledningarna. Bensinångor är vanligtvis lagras och återvinns i EVAP kapseln. Ventilen solenoiden verkar då för att förhindra flytande bränsle från att komma in i EVAP kapseln. En dåligt fungerande ventil magnetventil möjliggör flytande bränsle i EVAP kanistern, förhindrar ett jämnt flöde av bränsle i motorn vid tändning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67075.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.