Hur man läser och raderar felkoder på 1990 GMC Pickup

Liksom många andra General Motors personbilar och lätta lastbilar, är 1990 GMC Pickup utrustad med ett inbyggt datorsystem som har möjligheten att köra diagnostik för att möjliggöra diagnostik av komponentfel. Systemet i lastbilen lagrar numren för komponenter och system som kan användas för att minska antalet möjliga felorsaker. Finns även på detta system är en dataström som möjliggör observation av sensorer och enheter, medan de är i drift, med hjälp av ett felsökningsverktyg. Saker du behöver
Paper clip Kundservice manuell
Visa fler instruktioner
1

Vrid tändningsnyckeln till "OFF". Leta reda på diagnosuttaget. På 1990 GMC truck, är det en svart, rektangulära kontakten placerad under förarsidan av instrumentbrädan till höger om rattstången.
2

Vik ett gem och böj den till en "U "-form. Anslut gem i de två terminalerna på den högra änden av den översta raden av terminaler.
3

Vrid tändningsnyckeln till "ON" läget. Kontrollera motorn ljus börjar att blinka. Långa blinkningar indikerar "tior" och korta blinkningar indikerar "Ones." Så, till exempel, följde en lång blinkning med två korta blinkningar anger en kod 12. Räkna blinkningarna och skriva ner koderna.
4

Jämför koderna till beskrivningarna i servicemanualen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65311.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.