Hur man använder en testare Rectifier Regulator

För bilar och motorcyklar batteriet används för att hjälpa till att starta motorn. När motorn har startat, visar det en generator som alstrar elektricitet. Detta är dock AC (växelström) ström. Det batteri som behöver laddas av generatorn är konstruerad för DC (likström). Tändsystemet, bakljus, bromsljus, blinkers och mätare behöver också el för att fungera. De är också DC-komponenter. För att tillgodose detta behov för likström, omvandlar en regulator likriktare av växelström från generatorn till den nödvändiga likström. När laddningen systemet inte fungerar, är det en del att kolla. Saker du behöver
Regulator likriktare
Dokumentation för regulator likriktare
Rectifier regulator testare
Visa fler instruktioner
1

granskning av dokumentationen för regulator likriktare. Se till att du förstår varje stift anslutning. Beroende på designen, kommer du att hitta minst en utgång bly. Du hittar också en negativ stift som fungerar som DC kretsjord.
2

Lossa likriktare regulator utgångarna. Håll den ansluten till generatorn. Utgången änden är vad du vill koppla testa produktionen.
3

Anslut testaren regulator likriktare. In sonden leder in utgångsspänningen sida och marken. Om du har flera utgångar, måste du återgå till den punkten att testa alla andra utgångar. Du kan också peka på en mätsladd till fordonets chassi för ett tillräckligt skäl.
4

Starta motorn. Gör detta för endast en kort period av tid att testa utgången. Medan du genomför detta test, är batteriet ger kraft för alla ombord elsystem. Eftersom det innebär detta test tömmer batteriet, hålla motorn på mindre än en minut.
5

Testa regulatorn likriktare. Läs resultatindikatorn från testaren. Jämför resultaten mot vad du bör se. Om du har flera spänningsutgångar, testa alla de återstående på samma sätt. Bara se till att du bara köra motorn en kort stund.
6

bestämma dispositionen av regulatorn likriktare. Om alla utgångar har checkat ut så bra, då finns det ingen anledning att byta ut regulatorn likriktare. Men, även om endast ett av de likriktar utgångarna är dåligt, måste hela komponenten bytas enligt anvisningarna som anges i en reparationshandbok.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68433.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.