Orsaker Avgassystem Blow-By

Avgassystem blow-by är den term som används för att beskriva förbränningsgaser inuti en motor som läcker förbi tätningarna kolvringen och in i motorns vevhus. Till en viss grad, är genomblåsning normalt i en sund motor och är anledningen till att vi har mekanismer som PCV (positivt vevhusventilerande) systemet. Det finns dock skäl att blow-by kan förekomma i mycket större grad än vad som är hälsosamt. Kolvring Wear

Kolvringar är avsedda, tillsammans med motorolja, för att åstadkomma en tätning mellan kolvhuvudet och cylinderväggarna hos förbränningsmotorer. Om dessa ringar blir för slitna, kommer kombinationen av olja och kolvring misslyckas att bilda en bra tätning. Detta gör att förbränningsgaserna tränga sig förbi kolvringarna och in i vevhuset. Kolvringar slitage naturligt med tiden, och blås-som kommer att öka under motorns livslängd. Ett av de snabbaste sätten att öka kolvytor ringsförsegling är att tillåta smuts i motorn. Damm och smuts normalt avlägsnas genom luftfiltret, men om de inte tas bort av någon anledning de börjar bära ner både kolvringar och cylinder väggar. Anledningen till detta är att både damm och smuts innehåller små bitar av mineraler och andra föremål som har förmåga att långsamt arkivering bort vid motorytor
Motor Warping

Av olika anledningar, kommer motorerna överhettas ibland. Både motorblocket och cylinderväggarna värma upp till högre temperaturer än de var konstruerade för. Eftersom blocket och väggarna är gjorda av olika metaller, och eftersom dessa två material värms upp till olika grader, kan överhettning orsaka skevhet av motorkomponenter och en töjning av cylinderväggarna. Denna förlängning får ett ägg form i vilken den cylindriska kolven huvudet inte riktigt passar, orsakar blow-by.

Piston Alignment

Pistons är utformade för att flytta så nära som möjligt till rakt upp och ner inuti cylindern. När de misslyckas med att röra sig rakt upp och ner, de sitter i en liten vinkel inuti cylindern och skrapa upp och ner cylinderväggarna när de flyttar. Denna position tillåter små luftspalter under kompressionen och förbränning slår av motorn och leder till blåsa-by. Detta kan bero på felaktigt monterade kolvar, kolvringar eller sträckas vevstakar.
Brist på olja

i liten utsträckning, och för en mycket kort tid , kommer en brist på motorolja tillåta blow-by. Olja är nödvändigt för tätningen i kompressionskammaren. Även om detta är en orsak till blow-by, är det relativt obetydligt, eftersom att köra en motor utan olja kommer snabbt sluta i dess frånfälle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64703.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.