Ford 5.4 Kod P301

Ford 5,4-liters motorn använder en hög energi tändspole över plug ansökan. Vad detta innebär är varje tändstift har sin egen tändspolen. Med denna inställning, det finns inga tändstift ledningar, vilket innebär att det finns en mindre sak att testa om det finns en feltändning problem. Kod P0301: fordonets dator upptäckt att cylindern man har en upprepning misständning. Cylinder en är placerad på passagerarsidan av fordonet som är närmast framsidan. Felaktig Tändspole

tändspole för varje tändstift monteras direkt över tändstiftet och fäst till toppen av motorn. När tändspolen misslyckas, inte längre gnistor eller kastar svag gnista, skapa en misständning situation och sätta felkod för misständning. För att testa tändspolen för cylinder ett, behöver du en HEI gnista testare och en hjälpare. Avlägsna spolpaketet och anslut HEI gnista testare till spolpaketet. Instruera hjälpare att veva runt motorn snabbt. Om spolen gnistor, inget fel föreligger. Om det inte finns någon gnista närvarande, då spolpaketet är trasigt och behöver bytas ut.
Spolpaketet Connector

Ett känt problem på Ford 5,4-liters motor skadas lätt spolpaketet pigtail kontakter. När pigtail frånkopplas från spolpaketet, är det mycket lätt att skada låsfliken, som förhindrar att kablaget från att skapa en fast förbindelse med den spolpaketet pluggen. För att testa om låsflikens är funktionell, dra försiktigt på kablaget för spolpaketet "om pluggen glider rätt av, är pigtail dåligt och behöver bytas.
Felaktig Spark Plug

5,4-liters Ford-motorn har ett känt problem med sot bygga upp och runt tändstiftet. Detta medför att tändstiftet ur funktion hela tiden, så tändstiftet bytas. Ford släppte TSB nummer 06-15-2 om sotavlagringar problemet samt tändstift borttagning. Bara försöka skruva ut tändstiftet kan orsaka att tändstiftet att bryta inuti topplocket. För att förhindra detta, lossa tändstiftet ett kvarts varv och stannar. Fyll tändstiftet väl upp till tändstiftet låsmuttern med förgasare renare, låt det sitta i minst 30 minuter så att rengöringsmedlet kan sugas ner tändstiftsgängor och lossa kolet bygga upp.

Felaktig Insprutare

Ford 5,4-liters motorn har åtta spridare - en för varje cylinder. Om insprutare för cylinder man är defekt, kommer bränsle inte levereras korrekt, orsakar en misständning och inställningen av felkoden P0301. För att testa insprutare, kopplar kablaget bränsleinjektorn nummer ett. Placera en ohmmeter över anslutningarna för insprutare och dokumentera motståndet värde ges. Motståndet värdet bör vara mellan 11 och 18 ohm. Utför samma test på de övriga sju bränsleinsprutarna och dokumentera motståndet värde ges. Motståndet bör vara ungefär samma för alla bränslespridare. Om motståndet är dramatiskt annorlunda för cylinder ett jämfört med resten, är bränsleinjektorn defekt och bör bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68556.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.