Felsökning av en Chevy Generator

Felsökning en Chevy generator (laddningssystem) kräver användning av vissa specialiserade verktyg som kanske inte i den genomsnittliga hem mekaniker verktygslåda, inklusive en digital volt /ohm mätare och en bil krets testare. Fordonsindustrin kretstestaren har ersatt standard test ljus eftersom tillsatsen av dator kretsarna i avgiftssystemet. Ett standardtest lätt kan dra betydligt mer ström än en färddator kan hantera säkert. Kretsen testaren är designad för att använda lägre nivåer av ström för att skydda känsliga omborddatorer. Saker du behöver
Automotive kretsprovare Review, Digital volt /ohm mätare
Visa fler instruktioner
1

Ställ digitala volt /ohm mätare volt D /C . Fäst mätaren testet leder till positiva och negativa inlägg på batteriet. Om batterispänningen är under 12,5 V, Ladda batteriet innan du fortsätter testet. En läsning av 12,7 eller mer indikerar ett fulladdat batteri.
2

Test för batterispänningen vid tjock tråd fäst på baksidan av generatorn. Fäst den positiva testet leder på mätaren till posten att tråden är fäst, och den negativa till motorn. Om spänningen behandlingen är mer än 300 mV (Milli-volt) lägre än batterispänningen, rengör batteripolerna och testa igen.
3

Starta motorn och bifoga testsladdarna av mätaren till batteriet. Spänningen på batteriet när motorn är igång bör vara mellan 13,5 volt och 15 volt. Lägre spänning indikerar en generator som inte laddar, och högre spänning indikerar en generator som är överladdning eller ett batteri som är undercharged.
4

Test för effekt på den elektriska kontakten på sidan av generatorn använder kretsprovare. Med motorn igång här kontakten ska tända kretsprovare. Om den inte gör det, kontrollera säkringar i under-huven säkringsblock.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63683.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.