Problem Med Maxima IACV

Den tomgång luftstyrventil eller IACV, i Nissan Maxima är ansvarig för att reglera mängden luft som strömmar genom spjällhuset att upprätthålla en konstant tomgång. Maxima s drivlina styrenhet styr IACV elektroniskt. Problem med IACV kommer att orsaka din bil inte tomgång eller ens att stanna ute. Den Maxima ska gå på tomgång i en hastighet av ca 1000 rpm när den inte är i växel och 800 RPM när den är i växel. Luftläckage
p Om din Maxima motor har utvecklat en luft läcka någonstans i grenröret eller spjällhuset, kan datorn stänga av luftflödet som kommer genom IACV i ett försök att hålla i luften och underhålla korrekt tomgång. För mycket luft kommer att orsaka att fordonet för hög tomgång, vilket ökar motorns RPM avläsning vid en ledig. Detta kommer att resultera i idle air bypass solenoid sträcker sig hela vägen ut och begränsa luftflödet genom ventilen helt, vilket gör ventilen helt ineffektivt för att upprätthålla god tomgång.
Elektriska problem

tomgångsluft magnetventil kan uppleva en kort inuti ledningar eller kretsar som kommer att orsaka din Maxima s check engine lampan tänds och orsaka bilens dator att generera felkoder. Detta kan leda till att IACV att sluta arbeta och fordonet får tomgång dåligt eller ens stanna ute när det är tänkt att vara tomgång.
Vakuum Läckor

Vakuum läckor kommer att påverka storleken på luftflödet din Maxima s tomgång luftstyrventil tar emot och kan orsaka att fordonet tomgång både för hög och för låg. Vakuum läckor är egentligen inte ett problem med idle air sensor i sig, men med anslutningarna till och från sensor genom spjällhuset och intag. Vacuum läckor är en vanlig orsak till tomgång problem, som sedan typiskt skyllas på en felaktig IACV. Det är viktigt att kontrollera din Maxima för vakuum läckor innan du byter IACV på din motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66899.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.